Liga Evrope: Bez pobednika u meču između Partizana i Viktorije 1Foto: STARSPORT

Prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope između Partizana i Viktorije iz Plzenja završen je nerešenim rezultatom, 1:1.

To možda i nije najpravičniji ishod s obzirom da je Partizan bio daleko bolji rival na terenu, ali je svakako evropski i „miriše“ na takmičenje u kojem „crno-beli“ učestvuju budući da su gosti iz praktično jedine prave šanse postigli gol na večerašnjoj utakmici.

I to u 81. minutu preko Reznika glavom, mada se čini da je asistent Krenčik bio u ofsajdu kada mu je loptu poslao Horava.

Sve u svemu, utakmica iz koje srpski šampion mora izvući pouke, pošto nakon vodećeg gola koji je bio delo Tavambe nisu još ofanzivnije krenuli ka golu rivala, već su se svesno povukli na svoju polovinu terena, čuvavši minimalnu i teško stečenu prednost.

Žaliće večeras na „crno-beloj“ strani Topčiderskog brda i na propuštenim šansama Sume iz prvog poluvremena, ali i shvatiti da je Viktorija protivnik koji se apsolutno može izbaciti iz daljeg toga takmičenja.

Pogotovo ako se odigra kao protiv Jang Bojsa u gostima u grupnoj fazi Lige Evropa, kada su Janković i drugovi apsolutno kontrolisali ritam utakmice, postigavši gol već u desetom minutu meča.

Baš tako će morati da igraju i u revanšu protiv Viktorije kroz nedelju dana, s tim što će lopta morati da bude više i u Tošićevim nogama, a od bekova će se očekivati da nepreštano špartaju svojim strana tokom svih 90 minuta.

Samo će na taj način igrači Partizana izaći iz ovog dvomeča kao pobednici, a da li će trener Miroslav Đukić pružiti šansu i još nekim fudbalerima u najbitnijem revanšu ove sezone, ostaje da se vidi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari