Liga šampiona: Milan i Real imaju prednost uoči revanš susreta 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Milana i Reala zabeležili su pobede kao domaćini u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

„Rosoneri“ si minimalnim rezultatom savladali Napoli – 1:0, dok su „kraljevići“porazili Čelsi – 2:0.

Milan je ponovo slavio protiv ljutog rivala sa juga Italije.

Nakon ubedljive pobede nad istim protivnikom na stadionu „Dijego Armando Maradona“ od 4:0 u okviru Serije A, večeras su na „San Siru“ pobedili golom Ismaela Benasera u 40. minutu meča.

Bolje su meč „otvorili“ Napolitanci.

Već u prvom minutu je stopostotnu priliku imao Kviča Kvaraskelija, ali je loptu sa gol crte izbio Rade Krunić.

Nalet izabranika Lućana Spaletija se samo nastavio, a golman domaćeg tima Majk Menjan je činio čuda ispred svog gola, jedva zaustavljajući šuteve Andre Zambo Angise i Piotra Zelinskog.

Kada su Milanezi došli do lopte, uspeli su da uspore igru, a nakon jedne kontre i povedu.

Loptu je iskosa ubacio Rafael Leao, a na nju je na suprotnom kraju šesnaesterca natrčao Ismael Benaser i jakim šutem je sproveo u mrežu Aleksa Mereta.

U poslednjem minutu prvog poluvremena je posle jednog centaršuta štoper Milana Simon Kjaer loptu zahvatio glavom pogodivši prečku, a na samom početku drugog dela igra je ofanzivac gostiju Elif Elmas takođe pogodio prečku.

U 75. minutu je Angisa dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, a od tog trenutka su se gosti povukli na svoju polovinu terena i samo pretili iz prekida.

Velike prilike za izjednačenje propustili su Đovani Di Lorenco i Matijas Oliveira, pa Milan nosi minimalnu prednost u Napulj pred revanš susret.

U drugom derbiju večeri je Real lako savladao Čelsi sa 2:0 golovima Karima Benzeme i Markosa Alonsa, a ekipi Karla Anćelotija je posao bio posebno olakšan od 59. minuta kada je bek “Plavaca” Ben Čilvel zaradio direktan crveni karton.

Francuski napadač je doveo Madriđane u prednost u 20. minutu kada golman Čelsija Kepa Arizabalaga nije dobro interevenisao nakon slabog udarca Vinisijusa Žuniora, a rrasni strelac je loptu samo ćušnuo u praznu mrežu.

Drugi gol je usledio u drugom poluvremenu nakon jedne kombinacije posle kornera, a strelac je bio Asensio na asistenciju Vinisijusa Žuniora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari