Liga šampiona: Spektakl, preokreti i golovi, ali bez pobednika u mečevima u Madridu i Londonu 1Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

U prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona viđen je spektakl i čak 10 golova, ali na utakmicama između Reala i Mančester sitija, te Arsenala i Bajerna nije bilo pobednika.

Real i Siti remizirali su 3:3 (2:1) na stadionu „Santijago Bernabeu“, dok su Arsenal i Bajern postigli po gol manje na stadionu „Emirejts“ – 2:2 (1:2).

Teško je oceniti koja je utakmica bila kvalitetnija i ko je bliži polufinalu, a nema sumnje da nas prava poslastica čeka već za osam dana u revanšima.

Siti je poveo u drugom minutu fantastičnim golom Bernanda Silve iz slobodnog udarca, međutim Real je za samo desetak minuta u potpunosti preokrenuo rezultat.

Prvo je nakon jednog udarca Kamavinge lopta zakačila Rubena Dijaša i završila iza leđa Stefana Ortege, da bi potom u jednoj kontri Rodrigo nadmudrio štopera Akanđija i golmana Ortegu smestivši loptu u mrežu, iako ju je praktično samo plasirao.

Čekalo se sve do 66. minuta da bi se ponovo zatresla mreža u Madridu, a rezultat na semaforu promenio je Fil Foden koji je sa dvadesetak metara zakucao loptu u gol Andreja Lunjina.

Samo pet minuta kasnije Joško Gvardiol je doneo potpuni preokret i muk na tribinama kada je iz solidne udaljenosti odapeo „projektil“ ka golu Lunjina.

No da gosti ne trijumfuju pobrinuo se Fede Valderde koji je u 79. minutu uhvatio sjajan volej iskosa a na centaršut Vinisijusa i loptu poslao u „malu mrežu“ poravnaši tako rezulat i ostavivši da odluku o polufinalisti donese revanš na „Etihadu“.

Ništa manje zanimljivije nije bilo ni na drugom večerašnjem meču.

Poveo je Arsenal preko Bukaja Sake u 12. minutu, ali su Bavarci već do poluvremena preokrenuli rezultat preko Serža Gnabrija i Harija Kejna (iz penala).

Konačnih 2:2 postavio je Leonardo Trosar u 76. minutu.

Liga šampiona, četvrtfinale

Real – Mančester siti 3:3 (2:2)

Arsenal Bajern 2:2 (1:2)

* revaši su na programu 17. aprila

sreda

Barselona – PSŽ (21.00)

Atletiko Madrid – Borusija Dortmund (21.00)

* revaši su na programu 16. aprila

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari