Lion iznenadio Siti za polufinale Lige šampiona 1Foto: Pixabay/Blueeyes

Fudbaleri Liona poslednji su polufinalisti Lige šampiona, pošto su večeras u Lisabonu napravili veliko iznenađenje pobedivši Mančester siti sa 3:1.

Dva gola za Lion postigao je Musa Dembele, u 79. i 87. minutu, a u strelce se upisao i Maksvel Korne u 24. minutu.

Jedini pogodak za Siti postigao je Kevin de Brujne u 69. minutu.

Francuski tim će se za plasman u finale Lige šampiona boriti sa Bajernom iz Minhena koji je juće eliminisao Barselonu.

Lion je poveo u 24. minutu. Loptu ka Karlu Tokou Ekambiju presekao je Erik Garsija na ivici šesnaesterca, ona se odbila do Kornea koji je odmah šutirao i pogodio donji levi ugao gola.

Igrači Pepa Gvardiole su u nastavku pokušavali da stignu do izjednačenja i uspeli su u 69. minutu preko De Brujnea. Rijad Marez je proigrao Rahima Sterlinga koji je ušao u kazneni prostor i poslao loptu do De Brujnea koji je utrčao iz drugog plana i lepo pogodio sa nekih 15 metara.

Kada je očekivalo da će Siti krenuti po drugi gol, Lion je ponovo poveo. Igrao se 79. minut kada je Dembele, koji je samo četiri minuta ranije ušao u igru, zatresao mrežu engleskog tima posle kontranapada.

Siti je nekoliko minuta kasnije imao veliku šansu da izjednači, Sterling je promašio praznu mrežu, pa je ubrzo usledila kazna.

Ederson je odbio loptu nakon udarca Auara i ona je stigla do Dembelea koji je pogodio za konačnih 3:1 i veliko slavlje francuskog tima.

U drugom polufinalu sastaju se Pari Sen Žermen i Lajpcig.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari