Lisinac: Do Bolonje u zenitu forme 1foto: OSS

Odbojkaška reprezentacija Srbije nastupaćeu narednih šest dana u Gdanjsku u mečevima treće sedmice B grupe Lige nacija, a prvi protivnik će im biti Slovenija, u duelu koji je na programu večeras (20.00).

U borbi za plasman na fajnal-ejt tunir koji je na programu od 20. do 24. jula u Italiji izabranici Igora Kolakovića sastaće se  i sa Italijom (petak), Iranom (subota) i Kinom (nedelja).

Srpska reprezentacija je u proteklih osam kola zabeležila četiri pobede i trenutno se nalazi na devetom mestu na tabeli. U Gdanjsku je očekuju dueli sa Slovenijom i Iranom, direktim konkurentima u borbi za osmo mesto koje vodi na turnir u Bolonji.

Selektor Igor Kolaković izjavio je da je zadovoljan kako su njegovi igrači trenirali od dolaska u Poljsku i smatra da su spremni za meč sa Slovenijom, aktuelnim vicešampionom Evrope.

– S obzirom da smo u nedelju kasno stigli u Gdanjsk zadovoljan sam sa kakvom energijom su igrači trenirali dan kasnije. Istina, proveli smo samo sat i po u dvorani, međutim, bilo je dovoljno. Imaćemo još jedan trening pred početak turnira i očigledno je da pripreme idu u dobrom toku – rekao je Kolaković.

On je dodao da dobro poznaje selekciju Slovenije, koja je jedan od rivala njegovog tima za plasman među osam najboljih.

– Njihov standardni dizač Ropret je bolestan i još uvek nije sigurno da li će igrati. U suštini, to je tim sastavljen od igrača koji su osvojili drugo mesto na poslednjem Evropskom prvenstvu i imamo puno podataka o njima, neće nam predstavljati nepoznanicu – izjavio je selektor.

Srednji bloker Srećko Lisinac izjavio je da im prija i temperatura u Poljskoj, a i u dvorani u kojoj treniraju, mnogo je prijatnija nego u Beogradu.

– Brzo smo se privikli na uslove u hali u kojoj se igra turnir, jer smo i u prošlosti često nastupali u Gdanjsku. Odlično smo trenirali i mislim da spremni dočekujemo utakmicu sa Slovenijom, kao i preostale tri koje nas potom očekuju – izjavio je odbojkaš italijanskog Trentina.

Reprezentativci Srbije imali su dovoljno vremena za pripreme i upoznavanje sa prvim protivnikom u Gdanjsku.

– Dovoljno je reći da su evropski vicešampioni. Nije ni malo lako igrati protiv njih, imaju kvalitetnu ekipu. Sigurno je da su umorni od puta, jer su ovde doputovali sa Filipina, ali nas to ne treba da zanima. Mi gradimo našu formu i pre svega vodimo računa o sopstvenoj igri. Idemo iz utakmice u utakmicu da odigramo što bolje i da se plasiramo na završni turnir. Nadam se da će u Bolonji naša forma biti u zenitu – izjavio je Lisinac.

Finalni turnir u Italiji igra se po eliminacionom sistemu, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

Očekujem podršku Poljaka

Srećko Lisinac je jedan deo svoje karijere proveo u poljskoj ekipi Skra iz Belčatova i kaže da su srpski odbojkaši veoma popularni u toj zemlji.

– Puno naših igrača i trenera je prošle sezone nastupalo za poljske klubove i očekujem da ćemo imati podršku publike. Uvek su nas lepo dočekivali u svim poljskim halama u kojima smo igrali, nema razloga da sad bude drugačije – rekao je srednji bloker reprezentacije Srbije.

Liga nacija, treća sedmica

Slovenija – Srbija     20.00

Petak

Italija – Srbija           20.00

Subota

Iran – Srbija  17.00

Nedelja

Kina – Srbija 14.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari