Liverpul ne dovodi Šaćirija? 1Foto EPA-EFE PETER POWELL

Đerdan Šaćiri prema tvrdnji engleskih medija sigurno neće doputovati u Beograd sa Liverpulom na meč Lige šampiona 6. novembra.

Klub je prema saznanju portala „Gol“ odlučio da švajcarskog fudbalera albanskog porekla ne dovodi u Srbiju zbog tenzija koje su se digle kada je na Svetskom prvenstvu posle gola „orlovima“ pokazivao rukama takozvanog „albanskog orla“.

Veliko je pitanje da li će Šaćiri uopšte biti u na terenu i 24. oktobra kada se Liverpul i Zvezda sastaju u Engleskoj. Uprava „crvenih“ čvrsta je u nameri da ne želi da se dva meča protiv srpskog kluba u Ligi šampiona pretvore u politički problem, te smatraju da je najbezbolnije da jednostavno Šaćiri ne bude u timu. Švajcarac menadžeru Liverpula Jirgenu Klopu nije fudbaler od ključnog značaja i očekuje se da će zato bez problema prihvatiti odluku kluba da na njega ne računa protiv crveno-belih.

Šaćiri se inače nedavno izvinio javnosti zbog pokazivanja „albanskog orla“, posle kritika koje su mu upućene od švajcarske javnosti i tamošnjeg fudbalskog saveza. On je tada rekao da više neće to uraditi pošto je navodno shvatio da je time nehotice mnoge povredio. Pojedini švajcarski mediji su zbog takvog poteza na Mundijalu čak postavljali pitanje njegove lojalnosti nacionalnom timu, ali je on naveo da nikada nije ni razmišljao da igra za Albaniju i da su „sajdžije“ jedina njegova reprezentacija.

Kada su izvučene grupe Lige šampiona, odnosno kada se saznalo da bi Šaćiri sa Liverpulom mogao da dođe u Beograd, izjavio je da sigurno neće propustiti gostovanje u Srbiji pošto se „ničeg ne plaši“.

– Ne dozvoljavam da me bilo šta plaši. Čitao sam šta se piše, ali otputovaću tamo sasvim normalno, kako bih igrao fudbal. Nikoga se ne plašim – rekao je Šaćiri.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić tada je rekao da je obaveza šampiona Srbije da u slučaju dolaska Šaćirija meč prođe u najboljem redu, ali da veruje da će švajcarski fudbaler u Beogradu biti „manji od makovog zrna“.

Klop donosi konačnu odluku

Menadžer Liverpula doneće konačnu odluku o tome da li će Đerdan Šaćiri igrati protiv Crvene zvezde. Nemac je Liverpul prošle sezone doveo do finala Lige šampiona i uzdigao ga ponovo među evropske velikane, zbog čega uprava sigurno neće vršiti pritisak na njega po pitanju Švajcarca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari