Liverpul pobedio Siti za finale FA kupa 1Foto: AP Photo/Frank Augstein

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale FA kupa, pošto su danas na Vembliju pobedili Mančester siti sa 3:2.

Liverpul je slavio golovima Ibrahime Konatea u devetom i Sadija Manea u 17. i 45. minutu, tako da i dalje ima šanse da ovu sezonu završi sa četiri osvojena trofeja.

Strelci za Siti bili su Džek Griliš u 47. i Bernardo Silva u 91. minutu.

Liverpul će se za trofej u FA kupu boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Čelsi i Kristal Palas. Taj meč je na programu sutra od 17.30.

Nedelju dana pošto su ovi timovi u Premijer ligi odigrali nerešeno 2:2, u meč na Vembliju je bolje i odlučnije ušla ekipa Jirgena Klopa koja je nadigrala Siti u prvom poluvremenu i stigla do velike prednosti od 3:0.

Prvo je Konate u devetom minutu bio najbolji u skoku posle kornera koji je izveo Endi Robertson, a potom je Mane u 17. minutu iskoristio veliku grešku golmana Sitija Zeka Stefena i duplirao prednost „crvenih“.

Džon Stouns je vratio loptu do američkog golmana koji je nije odmah ispucao što je dalo vremena Maneu da ukliza i pošalje je preko gol-linije.

Isti igrač je u 45. minutu „uhvatio“ volej i pogodio za ubedljivih 3:0 na poluvremenu.

Međutim, posle manje od dva minuta igre u nastavku Siti je smanjio prednost Liverpula pogotkom Griliša. Gabrijel Žežus je ušao u kazneni prostor i poslao loptu do Griliša koji je lako savladao Alisona.

Konačan rezultat postavio je Silva u 91. minutu. Rijad Marez je lepo prošao, njegov udarac je odbranio Alison, ali je na odbijenu loptu natrčao Silva i poslao je u mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari