Ljubimac navijača Crvene zvezde vratio se u srpski fudbal 1©FK Grafičar

Tri i po godine nastupao je za Crvenu zvezdu, došao je i do statusa kapitena. Po odlasku iz Ljutice Bogdana neretko je Mičel Donald u superlativima govorio o danima provedenim u Srbiji i Beogradu, u koji bi mogao  uskoro i da se vrati.

Holanđanin se nedavno priključio fudbalerima Grafičara na pripremama u Antaliji. Ukoliko bude uverio mladog stručnjaka Marka Neđića, da je posle godinu dana pauze sposoban da se vrati profesionalnim obavezama, Donald bi mogao da predstavlja veliko pojačanje za klub koji još uvek ima status filijale Crvene zvezde, koja nastupa u Prvoj ligi Srbije.

Postoje indicije da bi Grafičar mogao već od naredne sezone da promeni status i ukoliko bude izborio mesto u Superligi, samostalno nastupa, s obzirom na to da kao filijala na to ne bi imao pravo.

“ Prvo idem da se istuširam u hotel, ali spreman sam. Samo moramo prvo da se vidimo, da razgovaram sa trenerom i direktorima. Ali srećan sam što sam ovde. Svi znaju koliko volim Srbiju. Tri i po godine sam igrao u Crvenoj zvezdi. I volimo se“, rekao je Donald koji je u Tursku sleteo u dukserici “Delija Sever“.

Trideset četvorogodišnji polaznik Ajaksove škole fudbala sa Crvenom zvezdom je osvojio dve titule prvaka Srbije i bio je deo generacije koja je crvenbo-bele vratila u Evropu.

Donald je 2018. otišao u Tursku, u Malatiiju, pa zatim u Erzurum.

Od leta prošle godine je bez kluba.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari