Ljubimac zvezdaša dolazi u FMP 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Zvezdaši ga obožavaju, u tri mandata ostavio je veliki trag nastupajući za Crvenu zvezdu, naosvajao se trofeja i sam ističući da je uživao u Beogradu. Vođen tim utiskom, Čarls Dženkins je prihvatio ideju da pomogne FMP u narednoj sezoni kao jedan od najiskusnijih igrača, što će biti vrlo bitan faktor u kvalifikacijama za plasman u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

Posle godinu dana pauze, Dženkins će se vratiti profesionalnim košarkaškim obavezama i to u dresu FMP, saznanje je Monda.

Popularni Đenka, profesionalno se u potpunosti afirmisao u Crvenoj zvezdi u koju je stigao 2013. godine. Vraćao se na Mali Kalemegdan u još dva navrata, u sezonama 2016/17 i 2019/20.

Osvojio je dve triple krune sa Zvezdom (2015. i 2017), kao i Kup Radivoja Koraća 2014. godine.

Profesionalnu kairjeru počeo je u Golden Stejtu, nešto kratko nastupao je za Filadelfiju, a posle Zvezde u Evropi je reputaciju gradio u Milanu, Olimpijakosu, Himkiju, a prošle seozne je nastupao i za Tenerife.

Od minulog leta je bez angažmana, pa se posle pauze vraća košarci i to u redovima tima iz Železnika.

FMP je imao veoma dobru sezonu 2021/22. U ABA ligi je dogurao do prve runde plej-ofa, dok je u domaćoj Superligi igrao finalnu seriju protiv Crvene zvezde.

U narednoj bi trebalo da ima još iskusniji sastav, s obzirom na to da se prijavio za kvalifikacije za mesto u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari