Lopta ispod svake cene 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana doživeli su i treći poraz u ovogodišnjem izdanju Evrokupa, ali ovaj u gostima protiv Lokomotive svakako je najmanje bolan (76:83).

Pre svega zato što su crno-beli još pre ove utakmice ne samo overili prolaz u Top 16 fazu, već i osigurali najmanje drugo mesto u grupi, što bi verovatno svi „potpisali“ pre početka takmičenja.

Odigrali su crno-beli u Kubanju solidnu utakmicu, na trenutke i vrlo dobru, ali još češće sa „crnim“ momentima. To se posebno odnosi na poslednju četvrtinu u kojoj su dali samo deset poena, ali i na opet česte periode dekoncentracije koji su nastupali baš kad su hvatali priključak ili preuzimali vođstvo.

Partizan je izgubio „rekordno“ 21 loptu (protivnik samo osam) što je zaista teško objašnjiv podatak s obzirom da je Lokomotivi ova utakmica biti ili ne biti, a crno-beli su mogli igrati skroz rasterećeno. Toliku rasprodaju nisu mogle da iskompenzuju ni 17 asistencija, ni solidni procenti šuta iz igre i sa penala.

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri baš je u tome video osnovni uzrok poraza.

„Mislim da je priča utakmice vrlo jednostavna. Došli smo ovde, imali lošu prvu četvrtinu, potom se prilagodili. Odigrali smo izuzetno solidnu utakmicu i izgradili priliku da pobedimo, ali kada imate 21 izgubljenu loptu na gostovanju protiv tima ovolikog kvaliteta, onda nemate šansu da pobedite i to je ključ utakmice“, rekao je Trinikijeri posle utakmice.

On je pomenuo i da je bilo stvari kojima je zadovoljan.

„Košarka je igra grešaka, mi smo ih pravili, Lokomotiva ih je pravila, ali u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini smo igrali utakmicu koju smo želeli i kontrolisali vrlo dobro u odbrani. Imali smo probleme u prvom poluvremenu sa skokom, rešili smo te probleme, imali su samo jedan ofanzivni skok u drugom poluvremenu“, zaključio je Trinkijeri.

Partizan igra još sa Limožom na svom parketu i ta utakmica je stvar prestiža za obe ekipe, crno-beli su sigurno drugi, a Francuzi poslednji. Venecija će biti prva, a za ostala dva mesta će se u poslednjem kolu boriti Lokomotiva, Ritas i Tofaš. Partizan će u drugom krugu biti u grupi sa prvim iz grupe A (Virtus ili Promiteas), trećim iz grupe C i četvrtim iz grupe D.

Raspored i tabela

Grupa B

Ritas – Tofaš 99:83

Limož – Venecija 71:78

Lokomotiva – Partizan 83:76

1. Venecija 7-2

2. Partizan 6-3

3. Lokomotiva 4-5

4. Ritas 4-5

5. Tofaš 4-5

6. Limož 2-7

Poslednje kolo (17. i 18. decembar): Tofaš-Lokomotiva, Venecija – Ritas, Partizan – Limož.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari