Los Anđeles Klipersi pobedili Atlantu, Bogdan Bogdanović 16 poena za Hokse (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su noćas Atlantu 149:144 i prekinuli njen niz od četiri pobede u NBA ligi.

Kliperse je predvodio Kavaj Lenard sa 36 poena, uključujući 11 poena u četvrtoj četvrtini, dok je Džejms Harden postigao 30 poena uz 10 asistencija. Pol Džordž dodao je 18 poena, a Rasel Vestbruk, Norman Pauel i Amir Kofi po 13 poena.

U ekipi Atlante Dedžonte Marej postigao je 27 poena uz sedam skokova, a Trej Jang 25 poena uz 12 asistencija. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović utakmicu je završio sa 16 poena, šest asistencija i tri skoka.

Košarkaši Nju Orleansa pobedili su Toronto 138:100 i naneli mu osmi poraz u poslednjih devet utakmica. Pelikanse je predvodio Brendon Ingram sa 41 poenom, devet asistencija i šest skokova. Šutirao je za tri pona 8/11, a u poslednja tri minuta treće četvrtine postigao je pet uzastopnih trojki.

On je postao prvi igrač u istoriji NBA ligi koji je u jednoj utakmici postigao najmanje 40 poena i najmanje osam trojki uz šut 75 odsto, a da nije imao nijednu izgubljenu loptu.

Si Džej Mekalum doprineo je trećoj uzastopnoj pobedi Nju Orleansa sa 20 poena, Zajon Vilijamson sa 16, a Jonas Valančijunas sa 10 poena i 12 skokova.

U ekipi Toronta, koju sa klupe predvodi srpski trener Darko Rajaković, najefikasniji je bio Grejdi Dik sa 22 poena, Skoti Barns dodao je 17, a Jakob Poeltl 14 poena i devet skokova.

Košarkaši Dalasa pobedili su Filadelfiju 118:102 i prekinuli niz od dva poraza. Kajri Irving vratio se u ekipu posle pauze od šest utakmica zbog problema sa placem i predvodio je Dalas sa 23 poena, osam asistencija i pet skokova. Džoš Grin dodao je 20 poena, šest skokova i četiri asistencije, a Luka Dončić 19 poena i osam skokova.

U ekipi Filadelfije najefikasniji su bili Keli Ubre sa 19 poena, Tobajas Haris sa 17 poena uz šest skokova i šest asistencija i Tajris Maksi sa 15 poena i sedam asistencija. U timu nije bilo Džoela Embida koji će ove sedmice biti podvrgnut operaciji kolena.

U ostalim utakmicama Golden Stejt je uz 29 poena Stefena Karija pobedio Bruklin 109:98, Los Anđeles Lejkersi su pobedili Šarlot 124:118, dok je Klivlend pobedio Sakramento 136:110 i ostvario šestu uzastopnu pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari