Na Zapadu i ništa i nešto novo: Poznate prve petorke za Meč svih zvezda NBA u onoj dvorani u Indijanapolisu 1Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Poznate su prve petorke za 73. Ol star, utakmicu najvećih zvezda NBA košarkaške lige, koja se igra 18. februara u Indijanapolisu.

U dvorani Pejsersa, koji ljubitelji košarke kod nas pamte kao Konseko fildhaus, jer je jugoslovenska reprezentacija predvođena Dejanom Bodirogom na terenu i Svetislavom Pešićem sa selektorskog mesta u  njoj postala svetski prvak 2002, Nikola Jokić, as šampiona Denvera, igraće šesti put uzastopce u timu Zapadne konferencije.

Opet je, naravno, u prvoj petorci.

Uz njega će ponovo biti i Slovenac Luka Dončić (Dalas, peti meč) i Lebron Džejms (Lejkersi) kao kapiten i rekorder s 20 učešća.

 

U startnu postavu Zapada izabrani su i Kanađanin Šej Gildžis Aleksander (Oklahoma), koji je prošle godine na debiju bio rezerva, i Kevin Durant (Finiks), jedini uz Džejmsa ovaj put s dvocifrenim brojem učešća (14), koji je lane igrao na Istoku (u februaru, neposredno uoči meča, došao u Finiks, ali je biran kao igrač Bruklina). Ranije je na Zapadu bio kao igrač Oklahome i Golden Stejta.

Istočnu konferenciju od početka utakmice zastupaće Grč Janis Adetokumbo (Milvoki, osmi put), kapiten, Tajris Halibarton (Indijana, drugi), Demijan Lilard (Milvoki, osmi), Džejson Tejtum (Boston, peti) i Džoel Embid (Filadelfija, sedmi).

 

U izboru su navijači učestvovali s pola glasova, a drugu polovinu su delili igrači i mediji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari