Loše vesti za Partizan pred put u Istanbul: Efes srušio Real i sada može da se izjednači sa crno-belima 1Foto: Euroleague

Larkin, Brajant i Klajburn, u dramatičnom finišu meča, „prelomili“ Real i time rastužili košarkaše Partizana (90:89).

Nakon pobede u večitom derbiju, košarkaše Partizana u četvrtak očekuje teško gostovanje Efesu, direktnom takmacu u borbi za mesto u TOP 8.

Zvanični i poslednji dvostruki osvajač Evrolige, večeras se u potpunosti vratio u igru za doigravanje.

Odloženi meč sa Realom u 24. kolu, koji je pomeren zbog katastrofalnih posledica zemljotresa koji je pogodio Tursku, izabranici Ergina Atamana uspešno su završili u samom finišu utakmice posle koje su se i definitivno uključili u borbu za mesto u TOP 8.

Efes je sada na skoru 14-14, na samo pobedu zaostatka u odnosu na Partizan. U četvrtak će se sastati u Istanbulu (18.30) u meču koji će biti izuzetno bitan za obe ekipe.

Efes je večeras vodio i sa 17 razlike; Real je, pak, na nekih minut pre kraja poveo trojkom Geršona Jabuselea, ali je već u narednom napadu Šejn Larkin uzvratio na identičan način.

Tibor Plajs je, na 23 sekunde pre isteka 40. minuta, povećao na 88:84. Real je uspeo da trojkom Džanana Muse postavi konačnih 90:89, međutim, vremena za preokret više nisu imali.

U pobedničkoj ekipi Larkin je bio najefikasniji sa 18 poena. Imao je i osam asistencija. Elajdža Brajant ubacio je poen manje, dok je Klajburn dodao 15.

Efes je imao čak šestoricu dvocifrenih košarkaša, među kojima je bio i Vasilije Micić. Srpski plej završio je utakmicu sa 10 poena, uz dve asistencije za 19 minuta u igri.

Na poraženoj strani, Musa je bio najefikasniji sa 16 poena, pone manje ubacio je Dek, Rodrigez je dodao 14, a Tavares 13 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari