Obradovićev klub suspendovao Majka Džejmsa 1Majk Džejms. Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Saša Obradović je svoje trenerske principe donekle korigovao zbog specifičnosti u karakteru Majka Džejmsa.

Nisu za njim „plakali“ u moskovskom CSKA; prethodno ga ni u Milanu nisu zapamtili po sportskom ponašanju, ali ni takva pozadina nije bila presudna prilikom odluke Monaka da angažuje Majka Džejmsa i sa 2.000.000 evra po sezoni učini ga najplaćenijim košarkašem u Francuskoj.

Zvezdan Mitrović nikako nije mogao sa njim, delom je i zbog konflikta sa Amerikancem smenjen, međutim, ni njegov naslednik, Saša Obradović, nema nešto bolju komunikaciju sa vrsnim individualcem.

Otkad zajedno sarađuju, pogotovo na osnovu izjava posle utakmica, može se zaključiti da je Obradović delom svoje tvrde košarkaške stavove korigovao kako ne bi često dolazio u priliku da ulazi u konfliktne situacije sa Džejmsom.

Uprkos izraženoj toleranciji i razumevanju ćudljivog karaktera od strane srpskog stručnjaka, Monako je rešio, neko bi rekao i napokon, da suspenduje Majka Džejmsa.

Konkretni razlozi nisu navedeni u saopštenju, u kojem je napisano da je košarkaš prekršio interna klupska pravila i da je zbog toga izbačen sa treninga koji je bio posvećen pripremi utakmice sa bolonjskim Virtusom.

 

Monako nije decidno naveo na koliko je suspendovao Džejmsa, ali je izvesno da se neće pojaviti na utakmici sa Virtusom.

Bivši košarkaš Baskonije, Panatinaikosa, Armanija i CSKA ove sezone prosečno beleži 16,8 poena, 4,7 asistencija i 3,5 skoka, uz prosečan indeks 17,2 po nastupu i jedan je od finalista u izboru za MVP-a Evrolige.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari