Matijas Lesor o konfliktu i neprimerenom ponašanju na večitom derbiju: Petrušev mi je izbio vazduh, izvinjavam se, prezentovao sam klub u lošem svetlu 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Umesto da se piše i komentariše, dan nakon što je Partizan istopio minus 20 u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom (92:81), i time došao nadomak prednosti domaćeg terena do kraja plej-ofa u ABA ligi, neprimereno ponašanje Matijasa Lesora u centru je pažnje.

Francuski centar je poznat po veoma temperamentnom ponašanju. Njegove reakcije i gestikulacije neretko su na granici sportske pristojnosti

Umeo je i pre dolaska u Partizan, da bude premotivan, nedovoljno sposoban da iskanališe svoje emocije, ipak, u poslednjem večitom derbiju prešao je granicu i postupio na prostački i krajnje nevaspitan način.

Na snimcima, koji su posle meča sa Crvenom zvezdom osvanuli na društvenim mrežama, jasno se vidi kako je, posle jednog kontakta sa Filipom Petruševim, nasrnuo na reprezentativca Srbije, u meri da ga je direktno udario u glavu.

Takvo, nedozvoljeno i ponašanje koje mora biti sankcionisano od strane Disciplinkog sudije ABA lige, Hrvoja Vidaka, proizvelo je žučne i opravdane reakcije iz Crvene zvezde, a javno je i sam Željko Obradović prekorio svog igrača, odmah posle pobede u meču sa Zvezdom.

– Prvo, želim da se izvinim navijačima i ljudima koji nas podržavaju, i onima koji vole isport. Kao i navijačima koji su mi iskazali su mi neverovatnu ljubav i poštovanje, takođe mojim saigračima, stručnom štabu i celoj organizaciji što sam onako reagovao. Zbog prezentovanja sebe i ovog kluba u lošem svetulu. Kao sportisti moramo da se držimo visokih standarda, i moramo uvek da se ponašamo primereno u svakoj situaciji – sumirao je utiske Matijas Lesor, u razgovoru za Mozzart sport, dan nakon utakmice koju sigurno neće pamtiti po svojoj dominaciji pod protivničkim košem.

Francuski centar ima svoje tumačenje situacije koja je, na kraju utakmice, dovela do njegovog divljačkog ponašanja.

– Međutim, hteo bih da naglasim: prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh. Da su to bile samo reči, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali verujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo. Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobedi sa mojim saigračima i navijačima – tvrdi Lesor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari