LŠ: Čudesan preokret Juventusa, Siti i pored poraza prošao dalje 1Foto: EPA-EFE/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Utakmicama Totenhem-Juventus i Mančester Siti-Bazel završeno je još jedno magično veče u Ligi šampiona, veče koje će ljubitelji fudbala širom „Starog kontinenta“ dugo da pamte.

Iako značajno kvalitetniji, fudbaleri Mančester Sitija nisu uspeli da „upišu“ još jednu laganu pobedu protiv Bazela, u revanš utakmici osmine finala, meču koji ništa posebno nije donosio, budući da su „Građani“ pregazili protivnički tim na „Sent Jakob Parku“ sa 4:0 u prvoj utakmici ovih rivala.

I baš zato i onda kada je čitava Evropa očekivala još jedan lagan trijumf Gvardioline mašinerije, usledio je poraz koji je mnoge iznenadio, a neke možda i zabrinuo.

Dobro su domaći startovali na svom „Etihadu“ i preko Gabrijela Žezusa već u šestom minutu poveli, ali je nakon deset minuta rezultat poravnao Elanusi.

Tu kraj iznenađenjima nije bio pošto je Mihael Lang u 71. minutu potpuno preokrenuo rezultat, a favorizovani engleski predstavnik nije uspeo do kraja susreta čak ni da izjednači.

Ni posed lopte 72:28 odsto domaćim igračima nije pomogao da spreče prvorazredno iznenađenje, pa je jasno da će nakon večerašnje utakmice imati šta da kaže svojim igračima trener koji je sa Barselonom osvojio sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu.

Ali, ni to nije nešto o čemu će se danima pričati, makar kada je reč o fudbalu.

Na „Vembliju“ su koplja „ukrstili“ Totehnem i Juventus, u derbiju o kome će se još pričati svakako.

Na početku istog glavni arbitar Šimon Marčinjak propustio je da dosudi najstrože kazne u oba kaznena prostora, nakon igranja rukom Kjelinija u svom šesnaestercu, odnosno nakon starta Vertongena nad Daglasom Kostom.

Utakmica se „rasplamsala“, a u takvom rritmu su se bolje snašli domaći igrači, koji su preko Sona napravili nekoliko veoma izglednih šansi.

Ipak, baš uvek bi iz tih duela kao poebdnik izlazio golman „Stare dame“ Đailuiđi Bufon, ali ni on nije mogao da spreči vođstvo „Pevaca“ u 39. minutu.

Nakon jednog prodora Dele Alija, lopta je došla do Sona koji je loptu traljavo zahvatio, ali dovoljno dobro da ona uđe u protivničku mrežu.

Pre toga je imao izvanrednu šansu kada se iskosa našao „1 na 1“ sa Bufonom, ali je loptu zamalo poslao pokraj desne stative Bufonovog gola.

U drugom poluvremenu Totenhem je bio bolji rival, brze kretnje domaćih igrača štoperi Juventusa „sekli“ su oštrim startovima, a onda je šampion Italije u samo tri minuta šokirao sve na „Vembliju“.

Prvo se Iguain u 64. minutu sjajno snašao i jednu loptu spoljnom poslao u donji levi ugao Lorisovog gola, a onda je sjajnim potezom „izbacio“ Dibalu u kontru „1 na 1“ sa čuvarom mreže tima iz Londona, a jednom od najboljih Argentinaca današnjice nije bilo teško da loptu pošalje pod prečku i tako režira veliki preokret.

Do kraja susreta domaći su pokušavi da postignu makar još jedan pogodak koji bi ih odveo u produžetke (prvi meč završen je rezultatom 2:2), ali pored granitne odbrane ekipe sa severa Italije jednostavno nisu mogli da priđu do protivničkog gola, pa su zaustavljeni već u osmini finala, iako su ove sezone igrali lep i napadački fudbal u Ligi šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari