LŠ: Tadić predvodio Ajaks do trijumfa nad Realom 1Foto: Beta/AP/Bernat Armangue

Fudbaleri Ajaksa plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš utakmici osmine finala pobedili prvaka Evrope Real Madrid sa 4:1.

Amsterdamski tim je do ukupne pobede od 5:3, s obzirom na to da je u prvom meču Real slavio sa 2:1, predvodio srpski reprezentativac Dušan Tadić sa golom i dve asistencije.

Ajaks je senzacionalnom igrom, a posebno u prvih 45 minuta, deklasirao aktuelnog prvaka Evrope na stadionu Santjago Bernabeu.

Gosti su do prednosti došli u sedmom minutu kada je Hakim Zijeh sa oko sedam metara posle asistencije Tadića sa desne strane lako savladao Tiba Kurtou.

Ajaks je 11 minuta kasnije duplirao prednost, a ponovo je asistenciju upisao Tadić. On je ovaj put lepo prošao dvojicu čuvara kroz sredinu, te uposlio Davida Neresa na penalu, a ovaj je posle kratkog driblinga savladao Kurtou.

Gosti iz Holandije su se potom koncentrisali na odbranu, ali Real i pored pritiska na početku drugog poluvremena nisu uspeli da smanje zaostatak.

Tadić je u 62. minutu uspeo da se upiše u listu strelaca i to pošto je Doni van de Bik uposlio srpskog reprezentativca koji je iskoristio slobodan prostor ispred sebe i preciznim udarcem sa oko 12 metara praktično otklonio sve nedoumice oko pobednika susreta.

Real je u 70. minutu preko Marka Asensija uspeo da smanji zaostatak, ali je Lase Šene u 72. minutu sjajnim šutem sa oko 25 metara levo iskosa postavio konačan rezultat.

Madriđani su na kraju meč završili s desetoricom igrača na terenu, pošto je Naćo u 93. minutu dobio drugi žuti karton.

Totenhem u revanšu savladao Borusiju

LŠ: Tadić predvodio Ajaks do trijumfa nad Realom 2
Foto: Beta/AP/Martin Meissner

Fudbaleri Totenhema plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras u gostima u revanš utakmici osmine finala pobedili Borusiju Dortmund sa 1:0.

Totenhem je do trijumfa došao ukupnim rezultatom 4:0, pošto su pre dve nedelje u Londonu pobedili sa 3:0.

Borusija je pred svojim navijačima bila favorit za pobedu, ali to nisu opravdali, iako su tokom većeg dela meča bili bolji rival.

„Milioneri“ su od samog početka pritiskali rivala, stvarali šanse pred golom Uga Lorisa, ali je realizacija nedostajala.

Totenhem je pitanje pobednika ovog meča rešio u 49. minutu, a strelac je bio Hari Kejn na asistenciju Muse Sisoka.

Žreb za četvrtfinalne utakmice Lige šampiona održaće se 15. marta u Nionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari