LŠ: Važna pobeda Ajaksa protiv Totenhema u Londonu 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HALL

Fudbaleri Ajaksa pobedili su minimalnim rezultatom (1:0) Totenhem u prvom meču polufinala Lige šampiona, pa će tako izabranici Erika Ten Haga odneti veliku prednost na revanš koji je na programu za osam dana u Amsterdamu.

Jedini strelac na meču bio je Doni van de Bek u 15. minutu susreta, a nakon predivne asistencije Hakima Zijeha po zemlji.

Ajaks je bio bolji tim na večerašnjem meču, a u prvom poluvremenu je stvorio još nekoliko fantastičnih šansi, no Dušan Tadić i drugovi nisu uspeli da pronađu put do mreže Uga Lorisa.

Totenhem je uoči ovog susreta bio lišen pomoći Serža Orijea, Harija Kejna, Erika Lamele i Harija Vinksa zbog povreda, te Hjong-min Sona zbor parnih kartona, pa je strateg „Pevaca“ Mauricio Poketino na teren izveo postavu sa tri štopera, a to su iskoristili brzonogi fudbaleri Ajaksa za potpunu dominaciju u prvom poluvremu, kada je reč o posedu lopte.

U drugom poluvremenu domaćin je zaigrao znatno konkretnije u fazi napada, ali dugo najistureniji napadač „Pevaca“ Fernando Ljorente nije mogao da dođe u priliku da postigne gol.

Za to vreme, gosti su iz kontri ozbiljno pretili, a nakon jedne mogli su da povedu i sa 2:0, ali je David Neres pogodio stativu, 15 minuta pre kraja susreta.

Do samog kraja videli smo odličnu odbranu gostiju koja je sačuvala rezultat koji im nakon revanša može značiti i plasman u finale Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari