Lučić: Real i Barsa na TV Arena 1Foto: Medija centar

Real Madrid i Barselona sele se na TV Arena sport, izjavio je današnjim Novostima Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

Prema njegovim rečima, to je rezultat nedavno potpisanog petogodišnjeg ugovora za prenos španske La Lige. Ti prenosi će poćeti od jeseni sledeće godine, precizirao je Lučić, dok prenosi utakmica portugalske lige startuju već ove jeseni.

Upitan koliko još na Areni ostaju fudbalska evrotakmičenja, on je naglasio „da smo produžili ugovor do 2024. i uzeli kompletna prava za Ligu šampiona i Ligu Evrope“.

To znači da ćemo od jeseni 2021.godine u Srbiji, BiH i Crnoj Gori emitovati sve utakmice ova dva prestužna takmičenja, istakao je Lučić. „Napomenuo bih i da za špansku ligu od sredine 2021.godine postajemo ekskluzivni emiteri za sve zemlje bivše SFRJ“, rekao je Lučić.

„Takođe, što se tiče Lige šampiona i Lige Evrope, i za geldaoce u Hrvatskoj uzeli smo najjači paket“, napomenuo je on i objavio da je poslovanje Arene sport prošireno i na Sloveniju.

Lučić podseča i da je pre godinu dana sa NBA potpisan ugovor o saradnji na šest godina. Na pitanje o poslovanju Telekoma, Lučić je odgovorio da je i ove godine nastavljen trend rasta.

U distribuciji TV sadržaja, on podseća da je Telekom Srbija do pre godinu i po dana imao manje od 20 odsto tržišnog učešća, a da sada ima 43 dosto.

„Sve to govori da ćemo na kraju ove godine preći ciljanu brojku od milion televizijskih korisnika i milion korisnika interneta samo u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari