Luka Jović: Neobavešteni milioner 1Foto: EPA-EFE/ Juan Carlos Hidalgo

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je krivičnu prijavu protiv fudbalera Real Madrida Luke Jovića zbog nepoštovanja mera samoizolacije koja mu je izrečena po ulasku iz inostranstva u Srbiju.

Čaršijska priča kaže da je sa fudbalerom Askolija Nikolom Ninkovićem viđen u kafiću u centru Beograda, dok sam Jović tvrdi da je iz kuće izašao do apoteke da kupi lek.

„Dok sam bio u Španiji bio sam negativan na korona virus i odlučio sam da doputujem u Srbiju i pomognem i dam podršku našem narodu i budem blizu svoje porodice, uz saglasnost sa čelnicima celog kluba. Kada sam sleteo u Srbiju još jednom sam testiran i bio sam negativan na korona virus. Jako mi je krivo što su neki ljudi neprofesionalno odradili svoj posao i nisu mi dali tačne instrukcije kako treba da se ponašam u samoizolaciji. Izvinjavam se svim ljudima ako sam ih na neki način ugrozio i nadam se da ćemo zajedno uspeti da prebrodimo ovo“, napisao je Jović (ili neko u njegovo ime) u obraćanju javnosti.

Predsednica Vlade Srbije Srbije Ana Brnabić nazvala ga je zbog kršenja samoizolacije „bahatim milionerom“ na kom će pokazati da zakon važi za sve.

Ovo mu inače nije prvi put da je bio neobavešten o redovnoj proceduri. Tako jesenas nije znao da ne sme da samoinicijativno napusti trening kamp reprezentacije bez da se javi selektoru.

I tada se izvinio javnosti (ne i selektoru) tvrdeći da je u dogovoru sa lekarem nacionalnog tima odlučio da se vrati u Madrid umesto da igra meč protiv Luksemburga.

Ova neobaveštenost za sada ga je koštala samo mesta u nacionalnom timu, dok ga neobaveštenost o samoizolaciji može po slovu zakona koštati čak tri godine zatvora.

Luka Jović je rođen u Loznici 1997. godine. Prošao je fudbalsku školu Crvene zvezde za koju je debitovao u maju 2014. godine. Tokom naredne dve sezone odigrao je za crveno-bele 42 utakmice, na kojima je postigao 12 golova.

Najzaslužniji za njegovu šansu u prvom timu su trener Nenad Lalatović koji je poznat po tome da ima hrabrost da gura tinejdžere u startnu postavu i direktor Zvezde Zvezdan Terzić koji ga je u javnosti oslovljavao sa „srpski Falkao“.

Transfer iz Zvezde u Apolon leta 2016. godine sada je pod lupom Interpola pošto fudbaler ne samo da nije nikada obukao dres kiparskog kluba već nikada nije ni boravio na tom mediteranskom ostrvu. Iz Apolona u kome je bio samo nekoliko dana prešao je u Benfiku, u kojoj je za tri godine odigrao samo dva meča.

Fudbalsku ekspanziju doživljava u Ajntrahtu u kome za dve godine na 49 utakmica postiže 25 golova, što je bio okidač da ga prošlog leta za 60 miliona evra u svoje redove dovede Real Madrid. U vezi je sa manekenkom Sofijom Rajović sa kojom ima sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari