LeBron Jamesfoto EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Košarkaši Majamija pobedili su noćas Milvoki sa 119:114 i poveli sa 3:1 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi.

Majami je predvodio Džimi Batler rekordom karijere od 56 poena, a imao je još devet skokova i dve asistencije. On je iz igre šutirao 19/28, a sa linije za slobodna bacanja 15/18.

Bem Adebajo dodao je 15 poena i osam asistencija, Kejleb Martin 12 poena i devet skokova, a Gejb Vinsent 10 poena.

Jedini igrači koji su postigli više poena u jednoj utakmici u plej-ofu su Majkl Džordan 63 (1986), Eldžin Bejlor 61 (1962) i Donovan Mičel 57 (2020).

Milvoki je vodio gotovo čitavu utakmicu, imao je 14 poena prednosti u poslednjoj četvrtini, ali je Majami napravio najveći preokret u sezoni. U poslednjih šest minuta Majami je iz igre šutirao 8/9, a Milvoki 4/13, a u tom periodu igre Majami je napravio 30:13.

U ekipi Milvokija najefikasniji je bio Bruk Lopez sa 36 poena uz 11 skokova, a Janis Adetokunbo, koji se vratio posle dve utakmice pauze zbog problema sa leđima, imao je tripl-dabl učinak od 26 poena, 13 asistencija i 10 skokova.

Kris Midlton dodao je 14 poena, osam asistencija i šest skokova, a Džru Holidej 14 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Najbolji tim iz regularnog dela lige suočava sa eliminacijom u plej-ofu. Baksima su potrebne tri uzastopne pobede kako bi se plasirali u drugo kolo.

Naredna peta utakmica igra se u noći između srede i četvrtka, a domaćin će biti Milvoki. U slučaju pobede Majami će se plasirati u drugo kolo.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su posle produžetka Memfis sa 117:111 i poveli sa 3:1 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Lejkerse su predvodili Ostin Rivs sa 23 poena, šest asistencija i četiri skoka i Lebron Džejms sa 22 poena, 20 skokova i sedam asistencija. Džejms je 0,8 sekundi pre kraja regularnog dela postigao koš za izjednačenje, a postigao je četiri poena u produžetku.

Danđelo Rasel pobedi je doprineo sa 17 poena, Džered Vanderbilt sa 15 poena i šest skokova, a Entoni Dejvis sa 12 poena i 11 skokova, od kojih je pet postigao u produžetku.

U ekipi Memfisa Dezmond Bejn bio je najefikasniji sa 36 poena uz sedam skokova i tri asistencije. Dža Morant postigao je 19 poena uz sedam asistencija, a Džeren Džekson dodao je 14 poena i 14 asistencija.

Lejkersima je potrebna još jedna pobeda za plasman u drugo kolo, a peta utakmica na programu je u noći između srede i četvrtka u Memfisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari