Majami pobedio Milvoki uz rekord karijere Jovića od 24 poena u NBA ligi 1Foto: AP Photo/Aaron Gash

Košarkaši Majamija pobedili su noćas Milvoki 123:97, predvođeni srpskim reprezentativcem Nikolom Jovićem koji je sa 24 poena ostvario rekord karijere u NBA ligi.

Jović se vratio u prvu petorku i bio je najefikasniji igrač ekipe sa 24 poena, uz sedam skokova i tri asistencije. On je prošlog meseca počeo 10 uzastopnih utakmica, ali je ispao iz prvog tima, a od 27. januara igrao je samo tri minuta.

„Znam koliko truda moram da uložim da bih mogao da igram. Osećaj je sjajan“, rekao je 20-godišnji Jović.

On je za 30 minuta šutirao 8/13 i postigao je pet trojki iz osam pokušaja. Njegov prethodni rekord u NBA ligi iznosio je 18 poena.

Pobedi Majamija doprineli su Dankan Robinson sa 23 poena, Kevin Lav sa 19 poena i osam skokova, Tajler Hiro sa 19 poena i Bem Adebajo tripl-dabl učinkom od 16 poena, 12 skokova i 11 asistencija. U ekipi iz privatnih razloga nije bilo Džimija Batlera, a zbog povreda Džoša Ričardsona i Terija Rozijea.

U timu Milvokija Janis Adetokunbo postigao je 23 poena uz 11 skokova i osam asistencija. On nije imao nijedan pokušaj sa linije za slobodna bacanja, što je prvi put od 24. februara prošle godine, kada je protiv Majamija igrao samo šest minuta. Po 16 poena dodali su Demijan Lilard, Malik Bizli i Bobi Portis.

Kris Midlton propustio je četvrtu uzastopnu utakmicu Baksa zbog problema sa levim skočnim zglobom.

Košarkaši Oklahome pobedili su Orlando 127:113 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Oklahomu su predvodili Džejlen Vilijams sa 33 poena i Šej Gildžes-Aleksander sa 32 poena i pet asistencija. Čet Holmgren dodao je 13 poena, devet skokova i pet blokada.

U ekipi Orlanda Paolo Bankero imao je 23 poena i 10 asistencija Vendel Karter 22 poena i sedam skokova, a Džejlen Sags 17 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Orlando je na ceremoniji povukao dres sa brojem 32, koji je svojevremeno nosio Šakil O’Nil. To je prvi put da je Orlando povukao iz upotrebe nečiji dres.

O’Nil je došao u NBA ligu kao Orlandov prvi pik na draftu, a bio je i prvi igrač Medžika koji je dospeo na ol-star, prvi najbolji ruki, prvi član najbolje ekipe lige i prva velika zvezda koja je napustila klub.

„Znate, ima ona stara izreka: ‘Nikada ne zaboravite odakle ste došli’. Moja profesionalna karijera je počela ovde. Veći deo života živeo sam ovde. Ljudi su bili gostoljubivi. Nikada nisam mislio da će ovaj dan doći“, rekao je O’Nil tokom ceremonije.

On je od sezone 1992/1993 do kraja 1995/1996 odigrao 295 utakmica regularnog dela lige za Orlando i šesti je najbolji strelac kluba i treći najbolji skakač, uprkos malom broju mečeva.

Košarkaši Bostona pobedili su Bruklin 118:110 i ostvarili petu uzastopnu pobedu. Seltikse je predvodio Džejson Tejtum sa 41 poenom uz 14 skokova i pet asistencija. To je bila njegova 25. utakmica regularnog dela sezone u kojoj je postigao najmanje 40 poena.

Džejlen Braun dodao je 19 poena, Al Horford i Derik Vajt po 16, a Džru Holidej 14 poena i 12 asistencija za Boston, koji je sa 42/12 najbolja ekipa lige.

Bruklin je izgubio četvrti put u poslednjih pet utakmica, a najefikasniji u ekipi su bili Mikel Bridžis sa 27 poena i Kem Tomas sa 25 poena. Loni Voker imao je 15 poena, a Nik Klekston 10 poena i osam skokova.

U ostalim utakmicama Finiks je pobedio Sakramento 130:125, Los Anđeles Lejkersi bili su bolji od Detroita 125:111 za drugu uzastopnu pobedu, a Minesota je pobedila Portland 121:109 i ostvarila treću uzastopnu pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari