Mala minutaža Filipa Petruševa u dresu Filadelfije, ali solidan učinak 1EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Siksersi protiv Bostona odigrali prvi pripremni meč u kojem je srpski centar imao učinak od šest poena i tri skoka u porazu (114:106).

Petrušev je tokom Letnje lige ubedio novog trenera Filadelfije Nika Nursa da zaslužuje šansu u NBA ligi. Siksersi su sa srpskim centrom potpisali dvosmeran ugovor, a prvi pripremni meč naznačuje da će 23-godišnjem košarkašu biti potrebno mnogo truda i napora kako bi se pozicionirao u sistemu u kojem će konkurenciju imati u još trojici centara.

Iako Džoel Embid nije nastupio u prvom pripremnom meču, Petrušev je imao skromnu minutažu, ukupno nekih desetak minuta, tokom kojih je postigao šest poena i uhvatio tri lope.

Siksersi su nastupili bez pomenutog Embida ali i Džejmsa Hardena, Montrezela Herela… dok su za Boston igrali svi asovi počevši od Džejsona Tejtuma pa sve do poslednjeg novajlije Džrua Holideja.

Ipak, u fokusu je bio Pejton Pričard koji je pogodio čak šest trojki iz 11 pokušaja i sa Lamarom Stivensonom bio je najzaslužniji za preokret i trijumf Seltiksa. Pričard je meč završio sa 26 poena, Džejlen Braun je dodao 19, Kristaps Porzingis 17, do je Tejtum završio utakmicu sa 13 poena.

Na poraženoj strani, ubedljivo najbolji bio je Tajris Meksi sa 24 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari