Malatijaspor - od amatera do "legije stranaca" 1

Makedonac Adis Jahović i Albanac Endri Čekići glavni su krivci što Partizan svoje evropsko putešestvije ne nastavlja u Sloveniji nego u Turskoj.

Prvi jer je u drugom delu revanša materijalizovao totalnu ofanzivu svog tima u Ljubljani, za mršavih ali dovoljnih 1:0, a drugi jer je s dva žuta kartona u prvom poluvremenu istog susreta „osakatio“ njegovu ekipu i obezvredio remi u Malatiji (2:2).

Tako je trećeplasirani tim prošlog srpskog prvenstva uparen sa osvajačem petog mesta u turskom šampionatu za sezonu 2018/2019. Sićušnog staža u tamošnjoj Superligi, jer je njen član tek od pre dva leta. Od osnivanja 1986. pa sve do 1998. godine, ali i u periodu 2001-2007, ovaj klub igrao je amaterska takmičenja, posle čega se najduže zadržao u drugoj od četiri profesionalne lige (osam sezona). Igra mečeve na „Malatija Areni“, kapaciteta 27.044 sedišta, kada je domaćin nastupa u žuto-crnim dresovima, a rezervna oprema je crvene boje.

Prema podacima Transfermarkta, tržišna vrednost sadašnjeg sastava je 16 miliona evra, naspram Partizanovih 28, ekipu vodi Turčin Ali Riza Sergen Jalčin, a među domaćim igračima najpoznatije je ime Gokana Torea, prvotimca Bešiktaša u vreme kada je velikan iz Istanbula izbacio Partizan iz trke za Ligu šampiona. Od čak 13 stranaca na platnom spisku ljubitelji u Srbiji su najobavešteniji o mogućnostima bivšeg veziste Crvene zvezde – Holanđanina Mičela Donalda, mada je ovaj bio rezerva protiv Ljubljančana. Malatijaspor će tek ovog vikenda krenuti u domaće bitke, a protiv Olimpije je oba puta imao daleko više fudbalskih legionara u prvih 11 nego turskih igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari