Malo nedostajalo za pobedu 1Foto: Fonet FK Crvena Zvezda

Ludogorec : Crvena zvezda 2:2 (1:0). Kafu 42, Kesru 76 (Ludogorec), Katai 47, Kanga 66 (C. Zvezda). Stadion: „Ludogorec arena:. Gledalaca: 8.800. Sudija Martin Strembergson (Švedska).

Žuti kartoni: Marselinjo, Moci (Ludgorec), Donald, Ibanjez, Kanga (C. Zvezda)
Ludogorec::Stojanov, Natanael, Saša, Djakov, Kafu, Minev, Moti, Plastun, Marselinjo, Vanderson, Lukoki.

Crvena zvezda::Kahriman, Cvetković, Ibanjes, Rendulić, Fibel, Donald, Le Talek, Srnić, Katai, Kanga, Mouče.

Crvena zvezda remizirala je protiv blago favorizovanog Ludogoreca (2:2), ali igrači Miodraga Božovića imaju za čim da žale pošto im je malo nedostajalo da bugarsku ekipu u Beogradu dočekaju sa pobedom u gostima. U veoma zanimljivoj utakmici, domaćin je prvi došao do vođstva golom Kafua krajem prvog poluvremena, u kome su crveno-beli bili samo skoncentrisani na odbranu. Nastavak meča doneo je preokret u igri srpskog tima koji se nakon izjednačujućeg gola Kataia oslobodio grča, zaigrao agresivnije i došao do prednosti pogotkom Kanga, ali je čista nesmotrenost i greška Zvezdinih igrača omogućila Ludogorecu da izjednači na konačnih 2:2.

Od početka meča domaćin je stavio jasno do znanja da želi pobedu. Ređali su se napadi po bokovima, ali je Zvezdina zadnja linija uspevala da na vreme reaguje tako da golman Kahriman nije imao puno posla. Ipak, pred kraj prve deonice koncentracija je popustila a Brazilac DŽonatan Kafu se u solo akciji provukao između Donalda i Ibanjeza, pobegao Fibelu i zatresao mrežu gostiju. Istovremeno, Božovićevi izabranici, skoncentrisani na odbranu, tražili su šansu iz kontranapada. U najizglednijoj prilici bio je Katai koji je u 18. minutu šutom sa leve strane po zemlji izborio samo korner za svoj tim.

Samo dva minuta posle pauze bilo je potrebno Zvezdinom napadaču da postigne svoj treći pogodak u kvalifikacijama – nakon što je prevario trojicu bugarskih igrača Katai je vratio utakmicu u egal. Na krilima izjednačujućeg pogotka Zvezda je zaigrala agresivnije, priliku za vođstvo ispustio je Mouče, a onda je desetak minuta kasnije najjače pojačanje tima iz LJutice Bogdana Kanga sa više od 20 metara postavio 1:2 na semaforu. Ludgorec je uspeo da izbegne poraz ne toliko dobrom igrom u drugom poluvremenu koliko snalažljivošću – izjednačujući pogodak postigao je Kesru nakon kratkog prekida iskoristivši dekoncentraciju Zvezdinih igrača koji nisu očekivali nastavak napada. Do kraja meča, crveno-beli odoleli su pritisku domaćina zadržavši povoljan rezultat pred revanš koji se igra za nedelju dana u Beogradu.

Uhapšeno 45 Zvezdinih navijača
Bugarska policija uhapsila je 45 navijača Crvene zvezde jer su pravili nerede u letovalištu Sunčev breg uoči gostovanja crveno-belih u Razgradu. Nakon incidenata u lokalnim diskotekama, huligani su optuženi za tuču sa policijom, napad na turiste i oštećenje automobila. Lokalni mediji navode da su organi reda bili prinuđeni da pucaju u vis kako bi se izborili sa izrednicima. Ovom incident prethodilo je i privođenje pristalica gostiju pošto im je u autobusu pronađena droga.
REZULTATI
Sparta P : Steaua 1:1
BATE Borisov : Dundalk 1:0
Partizani : Salcburg 0:1
Ludogorec – C. zvezda 2:2
Plzen : Karabag 0:0
Rostov : Anderleht 2:2
Šahtjor D – Jang Bojs 2:0
Ajaks : PAOK 1:1
Dinamo Z – Dinamo T. 2:0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari