Marej verovatno ne igra na Tašu 1Foto: Wikipedia

Endi Marej po svoj prilici neće nastupiti za reprezentaciju Britanije na predstojećem Dejvis kupu koji se igra u Beogradu.

Škot je za Bi-Bi-Si rekao da je “vrlo verovatno” da neće biti u britanskom timu ali da svakako planira da dođe u Srbiju kako bi bodrio svoje saigrače.

– Svi momci u timu su sjajni. Osvajanje Dejvis kupa je bio jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Mi smo tim i bez obzira na to da li igram ili ne, uvek ću ih podržavati – rekao je drugi reket sveta, dodajući da će konačnu odluku doneti nakon razgovora sa selektorom Leonom Smitom.

Kao i Novaku Đokoviću, koji će takođe propustiti turnir na Tašmajdanu, i Mareju su prioritet predstojeće Olimpijske igre na kojima će braniti zlato.

– Olimpijada mi je bitna. Uživao sam na prethodne dve na kojima sam nastupao i osvajanje zlata mi je pokazalo koliko su posebne – dodao je Škot.

Prošle nedelje selektor britanske reprezentacije indirektno je najavio mogućnost da ĆE Marej propusti Dejvis kup rekavši da timovi mogu da se promene pred žreb, i da ne može unapred da garantuje Marejev nastup.

Za sada je potvrđeno da će za goste u Beogradu igrati Kajl Edmund (68), Dan Evans (91) i Džejmi Marej (1. u dublu na ATP listi), dok bi za Srbiju trebalo da nastupe Dušan Lajović (82), Janko Tipsarević (411), Filip Krajinović (108) i Nenad Zimonjić (26. u dublu).
Britanija je prošle godine osvojila Dejvis kup prvi put posle 1936. godine, a pobednik duela na Tašu srešće se sa Italijom ili Argentinom u polufinalu u septembru.

Marej smanjio zaostatak na ATP listi

Nakon što je Endi Marej osvojio Vimbldon, a prošlogodišnji šampion Novak Đoković ispao u trećem kolu, razlika u bodovima između prvog i drugog tenisera sveta je smanjena. Srpski teniser na prvom mestu ATP liste ima 15.040 bodova, dok njegov prvi pratilac ima 10.195.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari