Marej: Ulazim u poslednjih nekoliko meseci karijere 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Britanac Endi Marej izjavio je da još voli tenis, ali je nagovestio da ulazi u „poslednjih nekoliko meseci“ karijere, prenosi „AP“.

Mari je u ponedeljak u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju pobedio Kanađanina Denisa Šapovalova 4:6, 7:6 (7:5), 6:3.

Britanski teniser je trijumfom protiv Šapovalova stigao do 500. pobede u karijeri na tvrdoj podlozi.

„Još volim da se takmičim i još volim tenis, ali kako si stariji postaje ti sve teže da se takmičiš sa mladim igračima i održiš formu. Verovatno mi nije ostalo previše vremena, ali daću sve od sebe u poslednjih nekoliko meseci“, rekao je Marej.

Marej, koji je trostruki grend slem šampion, krajem jula 2019. godine operisao je kuk. On je ranije razmišljao o povlačenju iz tenisa, a na turniru u Dubaiju ostvario je tek drugu pobedu u 2024. godini. Britanski teniser će u drugom kolu turnira u Dubaiju igrati sa pobednikom meča između Francuza Gaela Monfisa i Uga Ambera. On je 2017. trijumfovao na turniru u Dubaiju, piše Nova.

Britanac se nalazi među teniserima, koji su u Open eri ostvarili 500 pobeda na terenima sa tvrdom podlogom pored Rodžera Federera (783), Novaka Đokovića (700), Andrea Agasija (592) i Rafaela Nadala (518).

„Tvrda podloga je najbolja za mene, a 500 pobeda je mnogo i ponosan sam na to. Nema mnogo igrača koji su to postigli i sjajno je doći do 500 pre nego završim“, zaključio je Mari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari