Marija Malić i Katarina Maricki najpreciznije u Vrbasu 1

Takmičenja puškom na Prvenstvu Vojvodine standardnim vazdušnim oružjem u B programu (kadetske i konkurencije mlađih juniora i juniorki) protekla su u znaku strelaca inđijske Mladosti i Jedinstva iz Stare Pazove, dok su u nadmetanjima pištoljem, kao i obično, najuspešniji bili Kikinda i „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice.

Mladost je u Vrbasu osvojila četiri zlatne medalje u takmičenju muškaraca puškom. U konkurenciji kadeta i u konkurenciji mlađih juniora najprecizniji je bio Dimitrije Gaćeša, koji je značajno doprineo svom klubu da osvoji obe ekipne titule.

Jedinstvo je predvodila juniorska reprezentativka Marija Malić, koja je pogodila odličnih 396 krugova, što je bio i najbolji rezultat dana puškom. Pazovčanke su osvojile tri zlatne medalje.

Najvrednije ostvarenje pištoljem postigla je Katarina Maricki („Živko Relić Zuc“), koja je poput Malićeve, učestvovala na nedavnom juniorskom EP u Mariboru. U Vrbasu je „ubila“ 377 krugova i najzaslužnija je što su Mitrovčanke došle do tri najsjajnija trofeja.

Mladi strelci Kikinde „upucali“ su tri zlatne medalje pištoljem, a najviše je pokazao junior Stefan Popaživanov (547 krugova).

Dve zlatne medalje osvojili su takmičari Novog Sada 1790, saopštio je Streljački savez Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari