Mariji Malić bronza na OI mladih 1Foto: SSS

Marija Malić se okitila bronzanom medaljom vazdušnom puškom drugog dana Olimpijskih igara mladih u Buenos Ajresu.

To je druga bronza za srpske strelce na takmičenju u Argentini, jer u nedelju je treće mesto vazdušnom puškom osvojio Aleksa Mitrović, saopšteno je iz Streljačkog saveza Srbije.

Nadmetanje devojaka bilo je izjednačena borba od početka. Nijanse su odlučivale u kvalifikacijama, u kojima je Malićeva, članica Jedinstva iz Stare Pazove, bila sedma.

Kako je saopšteno, finale je obilovalo preokretima. Naša reprezentativka je nešto lošije počela. Posle prvih pet dijabola bila je šesta, ali kako je takmičenje odmicalo gađala je sve bolje i umešala se u borbu za odličja. U jednom trenutku, posle 16. serije izbila je i na čelnu poziciju. Posle 22. serije, kada ispada četvrtoplasirana, Malićeva je bila na trećem mestu, sa 0,3 kruga više od Nemice Ane Jansen, koja je kao četvrta ostala bez medalje. Obezbedila je odličje, a u naredna dva hica nije uspela da se pometi sa sjajne bronzane pozicije. Zlato je pripalo Stefani Lauri Grundsoe iz Danske, a druga je bila Mehuli Goš (Indija).

Malićevoj je medalja na Olimpijskim igrama u Buenos Ajresu drugo odličje na velikim takmičenjima. Zimus je na Evropskom prvenstvu u Đeru bila treća, takođe vazdušnom puškom.

Srpski strelci su završili učešće u pojedinačnim takmičenjima na OI mladih. Naredna dva dana na programu su nadmetanja vazdušnim pištoljem, u kojima nemamo predstavnike.

Dve medalje su izuzetan učinak, posebno kada se ima u vidu da jedna zemlja ne može da ima više od jednog predstavnika po disciplini.

Malićeva i Mitrović će od srede učestvovati i u miksu vazdušnom puškom, ali ne u istom timu. Mešoviti parovi će biti sastavljeni na osnovu plasmana u pojedinačnim kvaliikacijama. Malićeva će, kao sedmoplasirana biti u paru sa 10. strelcem u takmičenju juniora puškom. Mitroviću, koji je bio šesti u muškim kvalifikacijama, će partner u timu biti 11-plasirana juniorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari