Marina Maljković posle meča sa Mađarskom: Odigrale smo očajno, zaslužile smo ovako bolan poraz 1Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković rekla je posle utakmice u kojoj je njena ekipa izgubila od Mađarske (81:75) u trećem meču na šampionatu Evrope da aktuelne prvakinje Starog kontinenta nisu zaslužile da trijumfuju u ovom duelu.

– Odigrali smo očajnu utakmicu, vrlo prosto. U timu nije bila Tina Krajišnik, što nam je predstavljalo veliki problem zbog njihovih centara. Sad je jasno zašto sam posle meča sa Slovačkom rekla da protiv Mađarske ne smemo da pravimo iste greške. Navikli smo se da pravimo čuda, ali sad je jasno da nismo ekipa za velike domete ako ne igramo na pravi način – rekla je selektorka Srbije.

Ona je dodala da je Srbija zaslužila poraz od šest poena razlike, koji je Mađaricama doneo prvo mesto u Grupi D i direktan plasman u četvrtfinale.

– Najbolnije je to što smo izgubile sa šest poena razlike. Ali, iskreno, i treba tako da bude, kad ne radiš dobro i treba na bolan način da izgubiš.

Selektorka je rekla da je Velika Britanija, protivnik u osmini finala, veoma kvalitetna ekipa i da Srbiju očekuje velika borba za plasman među osam najboljih.

– To je naša realnost, očekuje nas teška utakmica protiv teškog protivnika. Pokazale su kvalitet na ovom šampionatu, imaju nekoliko veoma dobrih igračica i protiv njih nam neće biti lakše nego što je bilo u duelu sa Mađaricama – izjavila je Marina Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari