Mario Hezonja nakon preokreta i velikog uspeha Reala: Borili smo se kao lavovi, imamo pobedničko srce 1Game 5 Playoffs Euroliga.

Napravio je Real istorijski preokret u majstorici plej-ofa Evrolige. Nadoknadili su minus 18 iz treće četvrtine i time onemogućili košarkaše Partizana da se plasiraju na Fajnal-for u Kaunasu (94:90).

U nedostatku konkretnih kadrovskih rešenja zbog odsustva Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka, Mario Hezonja je, ne smao u majstorici, periodiučno igrao na mestu krilnog centra.

Morao je defanzivno da se bori sa snažnijim i na niskom postu veštijim Zekom Ledejom, kao i da u napadu koristi situacije u šutu sa distance, kao četvorka zadužena da širi igru.

Reprezentativac Hrvatske je u petom meču, tačnije poslednjoj četvrtini pogodio jednu od bitnijih torjki za 91:86 i sa 13 poena bio je jedan od bitnijih protagonista istorijskog prekoreta „kraljevskog kluba“.

– Uvek smo bili takva ekipa, borimo se kao lavovi. Gubili smo 2-0. Otišli na teren na kojem je gotovo nemoguće pobediti i dobili dve utakmice. Imali smo mnogo problema sa povredama, ali borili smo se i ova pobeda će ostati zapisana u istoriji. U ovom timu postoji pobedničko srce, bilo da gubite ili vodite. Na poluvremenu smo ostali mirni, svesni da moramo da podignemo nivo zbog 55 primljenih poena. Uspeli smo i na kraju slavili – utisci su Hezonje posle plasmana na Fajnal-for u Kaunasu.

Serhio Ljulj je bio jedan od pukih epizodista sve do majstorice. Više upamćen po grubom faulu nad Kevinom Panterom u drugom meču, posle kojeg je došlo do udaranja i odgurivanja na terenu, sa dve trojke, ukupno osam poena u četvrtoj deonici bio je jedan od junaka istorijskog preokreta Madriđana.

– Borba do kraja i to što nikada ne odustajemo je u našem DNK toliki niz godina. Ponovo smo to pokazali. Gubili smo 18 razlike i uspeli da preokrenemo karakterom i zahvaljujućim našem DNK. Srećan san što sam doprineo u odlučujućim trenucima. U petoj utakmici, iskustvo je veoma bitno. Serhio Rodrigez je bio fantastičan, Rudi je odradio brutalan posao. Svi smo se trudili da doprinesemo i na kraju pobeda pripada čitavom timu – poručio je Ljulj, otkrivši i kako su pokušavali da zaustave Kevina Pantera.

– Promenili smo odbranu, postavili zamke. Panter je veoma talentovan igrač, može da pogađa na razne načine, ali uspeli smo da ga umorimo i na kraju nije bio tako uspešan. Bio je to plod timskog napora.

Na kraju utakmice, Florentino Perez, predsednik Real Madrida, sišao je do svlačionice košarkaša „kraljevskog kluba“ kako bi čestitao svima u ekipi.

– Posle pete i odlučujuće utakmice plej-ofa Evrolige u Vizink centru, Florentino Perez je čestitao svim igračima i članovima stručnog štaba na epskoj pobedi protiv Partizana i plasmanu na Fajnal-for u Kaunasu, po deveti put u poslednjih 12 godina. Predsednik je pozdravio tim i čestitao mu na velikom preokretu i uloženom trudu tokom serije – navedeno je na sajtu Reala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari