Noć koju će Željko Obradović zauvek pamtiti 1Game 5 Playoffs Euroliga.

Serijal između Reala i Partizana u borbi za Fajnal-for u Kaunasu još dugo će se prepričavati. Brojni su preokreti napravljeni od kojih su pojedini i u rekordnoj formi.

Madriđani su na kraju ostavili crno-bele bez petog plasmana na F4 turnir Evrolige.

Uspeli su u majstorici košarkaši Reala da nadoknade maksimalan minus od 18 poena razlike, gubili su čak 16 na poluvremenu i sama činjenica da su toliki minus nadoknadili istorijska je s obziorm na to da „kraljevski klub“ to nikada ranije nije napravio u Evroligi.

Istovremeno, Partizan nikada nije izgubio kada je imao toliku prednost na poluvremenu, a ono što je još interesantnije jeste da ni Željko Obradović u svojoj fantastičnoj trenerskoj karijeri nešto slično nije doživeo.

Kakav je podvig napravio Real svedoči i podatak da je samo jednom, pre Madriđana, Milano nadoknadio minus 16 sa poluvremena u četvrtfinalnom meču sa Bajernom pre dve godine, ali ne na kraju, već početku serije.

Real Madrid je tokom nastupa u Evroligi u četiri navrata topio minus 18, ali je jedino Alba 2009. prokockala veći plus u odnosu na onaj koji je imao Partizan u majstorici.

Bilo je to u drugom kolu TOP 16 faze, a rival Albatrosima upravo je bio Real. Madriđani su gubili 19 razlike a na kraju su slavili sa 87:84.

Madriđani su postali prvi tim u Evroligi koji se plasirao na Fajnal-for a da je izgubio dve prve utakmice kod kuće.

Takođe, uprkos tome što su tri serije rešavane u majstorici, domaćin je zadržao perfektan učinak od osnivanja Evrolige, u datoj situaciji.

Nakon plasmana Olimpijakosa, Reala i Monaka na F4 u Kaunasu, trenutni skor je 18-0 u korst ekipe koja je u plej-of seriji imala prednost domaćeg terena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari