Marjanović peti na EP u veslanju 1Foto: Veslački savez Srbije

Srpski reprezentativac u veslanju Marko Marjanović zauzeo je 5. mesto na za seniore koje je danas završeno u Glazgovu, a bronzana medalja mu je izmakla za sekund i po, saopštio je Veslački savez Srbije (VSS).

Svoje prvo finale u skifu na evropskim prvenstvima Marko Marjanović je završio na petom mestu, a jedna stotinka ga je delila od četvrtog mesta (6:53.54) koje je pripalo Poljaku Vegricki Šimčuku (6:53.53).

Evropski šampion postao je Norvežanin Borč (6:49.95), srebro je osvojio Litvanac Griskonis (6:50.68), a bronzu Švajcarac Roeoelsi (6:52.06), dok je poslednji u finalu bio Rus Rabčev (7:00.50), navodis se u saopštenju VSS.

Trener Nebojša Ilić pohvalio je Marjanovića i rekao da je „tokom čitavog šampionata pokazao izvanredne trkačke karakteristike“, a da je i „finale izveslao na visokom nivou“.

„Za svega jednu stotinku ostao je bez četvrtog mesta, a bio svega na sekund i po zaostatka za osvajačem bronze. U svakom slučaju i on je, poput dvojca Miloš Vasić- Nenad Beđik, u Glazgovu napravio odličnu osnovu za nastup na Svetskom prvenstvu za seniore u Plovdivu“, rekao je trener Nebojša Ilić.

Igor Đerić i Aleksandar Beđik su u dubl skulu osvojili je 12. mesto u ukupnom plasmanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari