Marko Grujić svestan težine uvodnog poraza: Teško smo spavali posle Brazila 1foto: Starsport

Brazil je preslišao fudbalere Srbije na startu Mundijala i stavio „orlovima“ do znanja da su još uvek predaleko od samog svetskog vrha. Tokom današnjeg obraćanja javnosti, Marko Grujić je iskreno poručio da su svi u taboru Srbije teško podneli poraz od Selesaa.

Nije u pitanju samo konačan rezultat, već pružena igra, pogotovo u drugom poluvremenu, tokom kojeg fudbaleri Srbije nisu bili dorastao protivnik.

„Kada nas je okupio juče „na centru“ uoči treninga, selektor nam je rekao da nema gledanja unazad i da sada moramo da budemo jači i složniji nego ikad. Posle poraza se teško spava, ujutro su osećanja pomešana, ali svaki naredni dan se okreće novi list, nema osvrtanja nazad“, tvrdi Marko Grujić.

Iako bi naučene lekcije, ponovljene na treninzima, mogle da posluže Srbiji protiv Kameruna, fudbaler Porta ponovio je ustaljenu mantru, koja nije u skladu sa logikom.

Uprkos tome, Grujić je optimista, ne samo kada je reč o meču sa Kamerunom, već i kada je u pitanju zdravstveno stanje Sergeja Milinkovića Savića.

„Stvarno nije na nama da razmišljamo o tome, siguran sam da će dati sve od sebe da se stavi na raspolaganje. Kako i Maksa (Nemanja Maksimović prim.aut), tako i svaki igrač voleo bi da dobije minutažu i poverenje selektora. Znamo koliko je bitan Sergej igrač i nadamo se da će biti spreman.“

Dvedeset šestogodišnji fudbaler smatra da će protiv Kameruna biti važno da „orlovi“ budu superiorni na sredini terena.

Grujić je naveo i da je vezni fudbaler Napolija najbitniji u manevru Kamerunaca.

„Izdvojio bih Angisu iz Napolija, sjajan je igrač, najvažnije je da uzmemo loptu.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari