Marselj iščupao bod i dobio svog najmlađeg debitanta strelca u francuskom prvenstvu 1Foto: EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Marselj je hteo u fudbalsku Ligu šampiona, a sad vida rane jer mu je put ka tamo preprečio Panatinaikos na penale na njegovom Velodromu. Moraće u Ligu Evrope.

U drugom kolu francuskog prvenstva povratnik u najbolje društvo Mec, koga vodi proslavljeni Laslo Bolonji, iskoristio je zamor svog gosta da u drugom poluvremenu i uprkos igraču manje na terenu preokrene na 2:1.

Marselj se nije skroz predao. Bod mu je doneo Portugalac Vitinja u 82. minutu.

Nekadašnji evropski prvak je poveo u 14. minutu. Gol je u prvoj utakmici u njegovom dresu dao Emran Soglo, kome su roditelji doseljenici u Francusku iz Benina, ali pošto su se preselili preko Lamanša, sin im je prošao školu Čelsija i Vest Hema i mlađih uzrasta engleske reprezentacije. U Marselju je od prošle godine. Kalio se u drugom timu.

 

S 18 godina i 39 dana drugi je najmlađi strelac kluba u francuskom prvenstvu. Mlađi je jedino Samir Nasri sa 17 godina i 199 dana 2005. On na svom debiju nije bio strelac.

Soglo je nadmašio Frederika Meriea, koji je imao 18 godina i 42 dana kada ga je potkraj prvenstva 1986. u igru s klupe za rezerve poslao trener Žarko Olarević. Odužio mu se izjednačujućim pogotkom protiv Tuluza u Marselju (1:1).

Soglo je i najmlađi igrač kluba u domaćem šampionatu u poslednjih 16 godina. Ganjanin Andre Aju, sin bivšeg krila Marselja Abedija Pelea, koji je bio jedna od najvećih opasnosti po Crvenu zvezdu u finalu Kupa šampiona u Bariju 1991,  debitovao je u avgustu 2007. sa 17 godina i 11meseci. Igrao je jedan minut u porazu u gostima protiv Valensjena.

Soglo je i najmlađi ikada debitant strelac za Marselj u ligi. Andreov dve godine mlađi brat Džordan Aju, koji je i dalje član Kristal Palasa, dok je Anfre bez kluba, imao je 18 godina i tri meseca kada je 2009. zatresao mrežu Lorijena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari