Mašović precizan za novu pobedu Bohuma u Bundesligi 1Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Fudbaleri Bohuma napravili su veliki korak ka opstanku pošto su u 25. kolu Bundeslige na svom terenu pobedili Lajpcig rezultatom 1:0.

Gol odluke postigao je srpski reprezentativac Erhan Mašović u 48. minutu nakon što je bio na pravom mestu i sa nekoliko metara lopt uglavom poslao iza leđa Janisa Blasviča.

Dvadesetčetvorogodišnjem defanzivcu to je bio već četvrti pogodak u sezoni (sve u minulih sedam mečeva), a interesantno je da se u prethodnih šest profesionalnih sezona nijednom nije upisao u strelce. Ranije je igrao u Čukaričkom, Trenčinu i Horsensu.

Lajpcig je u finišu utakmice imao nekoliko odličnih šansi, blistao je golman Manuel Riman, a Andre Silva je čak pogodio i stativu u trećem minutu sudijske nadoknade.

Domaći tim je posle drugog uzastopnog trijumfa 14. na tabeli sa 25 bodova, četiri manje ima Herta koja je u zoni ispadanja, dok je Lajpcig sa 45 bodova na deobi trećeg mesta sa Union Berlinom i Frajburgom.

Bohum u sledećem kolu gostuje Ajntrahtu, a Lajpcig dočekuje Majnc.

Hofenhajm je na svom terenu savladao Hertu sa 3:1, a dvostruki strelac sa 11 metara bio je hrvatski internacionalac Andrej Kramarić u 24. i 37. minutu. Ihlas Bebou je počekom drugog poluvremena i treći put matirao goste, a u drugom minutu sudijske nadoknade rezervista Stevan Jovetić je postavio konačnih 3:1.

Crnogorskom reprezentativcu, koji je zbog povrede propustio deset mečeva, to je bio drugi pogodak u sezoni, a prvi još od sredine oktobra.

Hofenhajm je utakmicu završio sa desetoricom jer je u 71. minutu direktan crveni karton dobio Munas Dabur.

Domaća ekipa je sa 22 boda pobegla iz zone ispadanja, dok je Herta prva ispod crte sa bodom manje, piše Sport Klub.

Volfsburg je slavio u Štutgartu pogotkom internacionalca iz Egipta Omara Marmuša u 56. minutu, a tim Nika kovača ima dva boda manje od Ajntrahta koji je u zoni plasmana u evropska takmičenja. Štutgart je poslednji sa 20 bodova.

Augsburg i Šalke su podelili bodove odigravši 1:1. Arne Majer je u 51. minutu doneo prednost domaćem sastavu, ali je njegov tima dva minuta kasnije ostao sa igračem manje jer je Ermedin Demirović dobio direktan crveni karton. Konačan rezultat postavio je Marijuš Bulter u trećem minutu sudijske nadoknade.

Augsburg je 12. sa 28 bodova, a tim iz Gelzenkirhena prerposlednji sa 21, koliko ima i Herta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari