Mažić tempira formu 1Foto: N1

Naš sudija Milorad Mažić na duelu između Senegala i Kolumbije nije briljirao, kao da tempira formu za završnicu prvenstva.

Pogrešno je dosudio kazneni udarac za Senegal, ali je, nakon pogledanog snimka, preinačio odluku. Moram da naglasim da je bila veoma komplikovana situacija, koju nam je tek rasvetlila kamera postavljena iza gola odbrambene ekipe.

Na utakmici između Japana i Poljske jedina situacija vredna pomena se desila kada je golman Japana jedva stigao loptu pre nego što je punim obimom prešla gol liniju, ali s obzirom na to da postoji gol tehnologija, ovakve situacije ne predstavljaju više problem sudijama.

Na meču između Paname i Tunisa glavni sudija je prilikom kontre Tunisa pustio premućstvo zbog prekršaja nad napadačem nakon čega je taj isti napadač načinio prekršaj nad drugim odbrambenim igračem i onemogućio ga da eventualno spreči taj napad. Sudija je u tom slučaju morao da vrati prvobitni prekršaj za napadača, što on nije uradio, ali je imao sreće da je golman Paname dobro reagovao i sprečio postizanje pogotka napadačevog saigrača do koga je došla lopta nakon opisane situacije.

Sudija Skomina je napravio jedan veći propust kada nije sankcionisao čist prekršaj nad golmanom Engleske, ali je sve prošlo bez posledica jer je odbrambeni igrač i pored toga stigao loptu pre nego sto je prešla gol liniju. Osim toga, na početku utakmice pomoćni sudija je napravio veliki propust kada nije signalizirao nedozvoljenu poziciju napadača Engleske. U ovakvim situacijama, sudija se ne sme pozivati na uputstvo da sačeka zbog eventualne provere uz pomoć video tehnologije, jer je situacija bila veoma vidljiva i laka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari