Mbape odveo PSŽ u polufinale, Borusija eliminisala Atletiko 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Fudbaleri Dortmunda i Pari Sen Žermena sastaće se u polufinalu Lige šampiona, nakon što je večeras u revanš mečevima četvrtfinala Borusija eliminisala madridski Atletiko, a Parižani izbacili Barselonu.

Nemački klub je u prvoj utakmici u Madridu izgubio rezultatom 2:1, ali je u revanšu trijumfovao sa 4:2 (2:0), dok je PSŽ, koji je izgubio na svom terenu sa 3:2, u Barseloni savladao domaćina rezultatom 4:1 (1:1).

Parižani su poslednji put igrali polufinale pre tri godine, dok se Dortmund nije našao u ovoj fazi Lige šampiona još od 2013,  kada je igrao i finale.

Na duelu u Barseloni gosti su od početka napali u nameri da anuliraju prednost Barse iz prvog meča, pa su domaći prvi put prešli centar u 12. minutu, ali su tada i poveli.

Jamal je prošao po desnoj strani, ubacio oštar centaršut i pogodio Rafinju, da bi se lopta odbila od Brazilca i završila u mreži.

Ipak, Pari Sen Žermen je nastavio da napada i Barkola je uspeo da iznudi faul Arauha, koji je kao poslednji čovek odbrane dobio crveni karton u 29. minutu.

Gosti su iskoristli igrača više u 39. minutu i Dembele je postigao gol posle centaršuta Barkole.

PSŽ je došao u vođstvo u 54. minutu kada je Vitinja udarcem sa ivice šesnaesterca doneo preokret.

Samo šest minuta kasnije Kanselo je neoprezno startovao na Dembelea u šesnaestercu, Ištvan Kovač dosudio penal, koji je sigurno realizovao Kilijan Mbape.

Barselona je posle toga morala da napadne, imala nekoliko prilika, ali su gosti u 89. minutu, posle kontra napada postigli još jedan pogodak preko Mbapea i obezbedili plasman među četiri najbolja tima u ovosezonskoj Ligi šampiona.

Mbape odveo PSŽ u polufinale, Borusija eliminisala Atletiko 2
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

U Dortmundu su domaći došli do trijumfa golovima Julijana Branta u 34, Jana Matsena u 39, Niklasa Filkruga u 71. i Marcela Sabicera u 74. minutu, dok su gosti do pogodaka stigli najpre zahvaljujući autogolu Matsa Humelsa u 49. minutu, dok je zatim strelac bio Anhel Korea u 65. minutu.

Domaće je u vođstvo doveo Brant, nakon asistencije Humelsa i slabe intervencije Oblaka, a do poluvremena su duplirali prednost kada je pet minuta kasnije Matsen protrčao po levoj strani nakon dodavanja Sabicera i poslao neodbranjiv udarac u dalji ugao.

U nastavku najpre je Humels nespretno pogodio sopstvenu mrežu, da bi izjednačenje Atletiku done Korea, koji je natrčao na jednu odbijenu loptu i zakucao je iza leđa golmana Frobela.

Ipak, samo šest minuta kasnije Niklas Filkrug je udarcem glavom savladao Oblaka posle centaršuta Sabicera, da bi konačan rezultat postavio Sabicer, koji je iz kaznenog prostora pogodio dalji ugao gola,

Do kraja meča Madriđani nisu imali snage za preokret, a ubedljiviji poraz izbegli su zahvaljujući svom golmanu Janu Oblaku.

U sredu se igraju i preostala dva revanš duela četvrtfinala, u kojima Bajern dočekuje Arsenal (prvi meč 2:2), dok Mančester siti na svom terenu igra sa Realom (3:3).

Prvi mečevi polufinala na programu su 30. aprila i 1. maja, a revanši sedam dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari