Meč istine za crno-bele 1Foto: STARSPORT

Najbitniju utakmicu jeseni Partizan će igrati usred leta.

Trener crno-belih Savo Milošević istakao je da je prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Malatijaspora na stadionu Partizana (21.00, RTS) najvažniji meč prvog dela sezone.

– Za nas je ova utakmica od ogromnog značaja, što se tiče ekonomskog i takmičarskog dela. Veoma je bitno, od presudnog značaja da veliki klub kao što je Partizan igra u Evropi i ovo je možda i najbitnija utakmica koju koju ćemo ove jeseni igrati do decembra – rekao je Milošević.

Nema dileme da bi ovo mogla da bude presudna utakmica ne samo za Partizan, već i za Miloševića kao šefa struke. Rano ispadanje iz Evrope označilo bi početak velikog pritiska na trenera i upravu crno-belih jer bi ovo onda bila druga uzastopna sezona u kojoj se takmičenje završava u kvalifikacijama. Šef struke osvajača Kupa Srbije istakao je i da očekuje da će njegovi igrači odigrati protiv turske ekipe bolje nego protiv prvog evropskog rivala Konahs Kija.

– Ekipa je spremna, radimo na svim mogućim detaljima za koje mislimo da mogu da nam donesu određenu prednost. Verujem da možemo još da dignemo nivo trke i kvaliteta igre. To je suština početka sezone da dižete formu. Trebalo bi da smo posle četiri utakmice već u dobroj takmičarskoj formi. Tu vidim prednost u odnosu na rivala koji je još u pripremama – dodao je Milošević.

On je naglasio i da još uvek ne očekuje da ekipa može u ovako ranom delu sezone da izvuče svoj apsolutni maksimum, ali da se nada da je dovoljno spremna za Malatiju.

– Dosadašnji protivnici nisu u velikoj meri uspevali da nas ugroze. Neće biti definitivnog suda na osnovu ove utakmice. Još nismo završili prelazni rok… Verujem da ova ekipa može da igra 30-40 odsto bolje, ali je za to potrebno vreme, pa i do oktobra. Nadam se da sutra možemo da izvučemo maksimum u ovom momentu i da se nadamo da će to biti dovoljno – naveo je Milošević.

Trener Partizana naglasio je i da očekuje od Malatije veoma agresivnu igru koja trenutno ne odgovara njegovim igračima.

– Ekipa sa mnogo kvalitetnih stranaca koja poseduje veliki kvalitet. Malatija je bila treća u turskoj ligi. To je ekipa koja je pokazala konstantnost tokom cele sezone i ima zavidan kvalitet. NJihova agresija je karakteristika koja nama najmanje odgovara. To im omogućava veliku prednost na terenu – zaključio je Milošević.

Jedini na koga Milošević možda neće moći da računa večeras je Nemanja Miletić koji se još uvek nije potpuno oporavio od povrede.

Asano konkuriše za tim

Novi igrač Partizana Takuma Asano možda će dobiti priliku već na meču protiv Malatije.

– Jeste u konkurenciji. Ne mogu da kažem koliko će da igra, ali biće u konkurenciji – naglasio je Milošević.

Ostojić: Atmosfera pravi rezultate

Defanzivac Partizana Bojan Ostojić tvrdi da glavni zadatak crno-belih protiv Malatije prvenstveno treba da bude odbrana svog gola.

– Malatija je dobra ekipa i biće teža utakmica od ovih koje smo do sada igrali. Raduje me što igramo sve bolje. Moramo maksimalno da gledamo prvo sebe i da se spremimo dobro jer znamo šta nosi ova utakmica. Odlična je atmosfera i na terenu i u svlačionici. Atmosfera pravi rezultate tako da ćemo nastaviti sa ovim kao i do sada – naveo je Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari