Meč sa Jamajkom je već precrtan 1Foto: STARSPORT

Utakmica Japana i Jamajke koja je trebalo da otvori Kirin kup za ovu godinu neće biti odigrana, potvrdio je Fudbalski savez Japana koji je domaćin Kirin kupa, a pitanje je šta će biti sa mečevima koje Srbija treba da igra na azijskoj turneji.

Srbija ima zakazan meč protiv Jamajke za 7. jun, a zatim igra protiv domaćina Japana četiri dana kasnije. Za sada, te utakmice nisu otkazane, ali postoji mogućnost da ne budu održane.

Čak desetorica fudbalera Jamajke imala su probleme se testovima na Covid-19 i nisu mogli da doputuju u Japan, koji zahteva da svi koji dođu u njihovu zemlju budu dve nedelje u karantinu.

Japan je napravio izuzetak i dozvolio fudbalerima da izbegnu karantin sa negativnim testovima na korona virus, ali nastao je problem i meč je otkazan.

Umesto te utakmice, Japan će igrati protiv svoje U24 reprezentacije.

Selektor Dragan Stojković pred put na Daleki istok ima dosta kadrovskih problema. Sa spiska putnika otpao je i fudbaler Sasuola Filip Đuričić, potvrđeno je iz FSS-a.

„Iako je imao veliku želju i motiv, Filip Đuričić nije mogao zbog povrede leđa da nastavi pripreme“, navodi se u kratkom saopštenju Saveza.

Umesto Đuričića u A tim je prekomandovan mladi reprezentativac Željko Gavrić, koji ove sezone nije bio standardan ni u Crvenoj zvezdi, dok je naknadni poziv dobio i vezista Krotonea Miloš Vulić.

I jedan i drugi bi tako mogli da dobiju šansu da debituju za nacionalnu selekciju.

Još pre objavljivanja spiska Stojković je odlučio da poštedi pojedince poput kapitena Dušana Tadića, pa Sergeja Milinković Savića, Nikolu Milenkovića, Filipa Kostića…

A već na okupljanju je dobio još loših vesta, pošto su otpali i Aleksandrar Mitrović (rotator levog kuka), Darko Lazović (problem sa zubnim implantom), Dušan Vlahović (bolovi u preponskoj regiji) i Andrija Živković (koleno). Naknadne pozive su zato dobili i najbolji strelac Superlige, Radnikov Milan Makarić, te 18-godišnji krilni fudbaler Partizana Nemanja Jović.

Reprezentacija u Japan putuje u četvrtak.

Spisak posle povreda

Golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Ilić (Kortrajk), Đorđe Nikolić (Bazel)

Odbrana: Stefan Mitrović (Strazbur), Sava Aranđel Čestić (Keln), Uroš Spajić (Krasnodar), Strahinja Pavlović (Monako), Marko Petković (TSC), Aleksa Terzić (Empoli), Mihailo Ristić (Monpelje).

Sredina: Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Ivan Ilić (Verona), Marko Grujić (Liverpul), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Nemanja Jović (Partizan), Miloš Vulić (Krotone).

Napad: Dejan Joveljić (Volfsberger), Milan Makarić (Radnik).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari