Mediji: Žena koja je optužila Alvesa za seksualni napad neće tražiti odštetu 1Foto: EPA-EFE/Isaac Esquivel

Žena koja je optužila brazilskog fudbalera Danija Alvesa za seksualni napad neće tražiti od njega odštetu, preneli su danas španski mediji.

 

Izvor blizak istrazi naveo je da je 23-godišnja žena odlučila da se odrekne prava na odštetu ako Alves bude osudjen, preneo je dnevnik El Pais.

Ona je navodno rekla da samo želi da osigura da pravda bude zadovoljena i da fudbaler zatvorskom kaznom plati za ono što je učinio.
Alves je odbacio optužbe. On se nalazi u zatvoru i navodno je od sudije tražio da ponovo svedoči kako bi ispričao svoju verziju dogadjaja iz noći izmedju 30. i 31. decembra prošle godine u noćnom klubu u Barseloni, preneo je radio Kadena Ser.

Alvesov advokatski tim je navodno naveo za GloboEsport da je 39-godišnji fudbaler promenio svoju verziju onoga što se dogodilo.

Sudija se u petak složio sa državnim tužiocima nakon što je saslušao svedočenja Alvesa, tužioca i svedoka, da fudbaler ostane u zatvoru bez prava na kauciju. Brazilski fudbaler je uoči saslušanja dve noći proveo u zatvoru u blizini Barselone.

Policija i sud ne žele da objave detalje slučaja.

Prema španskom zakonu koji je usvojen prošle godine, seksualni napad obuhvata širok spektar seksualnih zločina, od zlostavljanja na društvenim mrežama do silovanja, svaki sa različitim kaznama. Najgori slučaj silovanja uključujući i nasilje može dobiti maksimalnu kaznu zatvora do 15 godina.

Alves je najtrofejniji fudbaler u istoriji, a posle hapšenja u Španiji meksički klub Pumas je sa njim raskinuo ugovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari