Međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka 1Foto: R. Marković

Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banjaluka 13. po redu zvanično je počela. Od 18. do 21. aprila na putu ka Srbiji 176 biciklista iz 30 zemalja, a finiš je u glavnom gradu Republike Srpske 21. aprila.

Svečana ceremonija otvaranja trke i predstavljnja ekipa održana je na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu. U našu prestonicu došle su 24 ekipe iz 30 svetskih zemalja.

Pored zvanične prezentacije timova, na platou ipred Hrama Svetog Save okupili su se i najmlađi srpski biciklisti i biciklistkinje, koji su imali odličnu uvertiru pred start 13. trke Beograd – Banjaluka.

Start 176 vozača je  u četvrtak iz Obrenovca, grada kroz koji je trka prolazila svih 12 puta do sada. Interesantno je da će ove godine Obrenovac prvi put biti i domaćin etape na jednoj ovako značajnoj svetskoj biciklističkoj trci.

Među učesnicima su timovi iz  Italije, Nemačke, Slovenije, Češke, Kolumbije, a od takmičara iz Srbije i BiH učestvuju iz Beograda, Šapac, Bijeljine, Vlasenice, Ugljevika, Lopara, Brčkog, Dervente, Teslića, Prnjavora, Latkaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari