Medvedev "spremao"Novaka za Australijan open, medicinska intervencija zabrinula navijače: Đoković počeo s treninzima u Melburnu (VIDEO) 1EPA-EFE/JAMES ROSS

Rekordni osvajač prvog sezonskog grend slema „osetio“ teren „Rod Lejver arene“.

Novak Đoković je u ponedeljak došao u Melburn, ali je tek rano ovog jutra, po srednjeevropskom vremenu, odradio prvi trening posle prošlonedeljnog osvajanja 92. titule u karijeri.

Vreme nakon mečeva na turniru kategorije 250 (bodova) u Adelejdu iskoristio je za fizičko i mentalno resetovanje, da bi se posle kratke pauze i potrebnog predaha ponovo latio reketa.

I to na treningu otvorenom za navijače (s plaćenim ulaznicama po simboličnoj ceni), u kom mu je ozbiljan sparing partner bio jedan od najboljih tenisera današnjice – Rus Danil Medvedev.

Izveštači sa lica mesta kažu da se srpski teniser sa velikim osmehom pojavio na mestu na kom je devet puta pobeđivao u finalu, godinu dana nakon izgubljenog sudskog procesa i deportacije.

 

Međutim, mnogima su se zaledila srca kada je Novak pre vremena završio trening meč sa svojim čestim rivalom. Plan je bio da se „reketaju“ 75 minuta, ali je Đoković odustao posle 36 minuta.

Australijski mediji saznaju da su ga na to nagnali problemi sa kolenom, usled čega se nešto slabije kretao na terenu, a u jednom trenutku mu je fizioterapeut pomagao da rastegne taj deo leve noge.

Vreme će pokazati da li se radilo o preventivnoj odluci vlasnika 21. grend slem titule ili je reč o većem zdravstvenom problemu u zao čas, jer Australijan open kreće već 16. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari