Mega protiv Partizana bez petorice igrača i trenera Jovanovića 1Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mega će sutra protiv Partizana u 13. kolu ABA lige biti desetkovana neigranjem petorice igrača (21.00), a biće vođena i pomoćnikom Vuletom Avdalovićem, s obzirom na to da će meč preskočiti i Vlada Jovanović. Četvorica košarkaša pozitivna su na korona virus, baš kao i trener Jovanović, dok je Malkom Kazalon povređen.

Ekipu će predvoditi pomoćni trener Vule Avdalović, dok će u sastavu biti i juniori Ahnet Jonović i Andre Mušicki.

„Očekuje nas teška utakmica protiv Partizana na njihovom terenu. Oni su do sada pokazali dobre igre u oba takmičenja, imaju pun roster, popunjeni su na svakoj poziciji sa kvalitetnim igračima i jedni su od favorita sa osvajanje ABA lige. Imaju trenera koji je najuspešniji evropski trener svih vremena i sa čijim potpisom je Partizan pokazao da ima najviše ciljeve u ovoj sezoni. Mi u utakmicu ulazimo sa ciljem da odigramo kvalitetnu utakmicu i da pružimo svoj maksimum u ovom trenutku, imajući u vidu izostanke koje imamo. Jedan od glavnih zadataka će nam biti da odgovorimo na njihovu agresivnost najboljim mogućim rešenjima. Imamo veru u naš rad i mislim da imamo dobru priliku da pokažemo kvalite“, poručio je Avdalović.

Posle 12 kola Mega ima pet pobeda, a Partizan duplo više. U regionalnim okvirima sastajali su se do sada 16 puta, a crno-beli su pretrpeli samo dva poraza (14-2).

„Sigurno je da nas očekuje jedna vrlo teška i zahtevna utakmica. Partizan je ekipa koja ove godine ima samo dva poraza u ABA ligi, u Evrokupu su isto u vrhu. Veoma teško ih ije dobiti pred njihovim navijačima, ali takođe mislim da smo mi pokazali da sa najjačim protivnicima možemo da se nosimo. Iako je veliko pitanje u kakvom ćemo sastavu zbog izostanaka, na nama je da držimo koncentraciju i čvrstinu u odbrani tokom cele utakmice, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo“, naveo je mladi Nikola Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari