Meksiko za zagrevanje 1Foto: STARSPORT

Ekipu Meksika naša reprezentacija je ubedljivo savladala na Akropolis kupu u Atini (104:67), turniru na kom su još pobedili Grčku i Portoriko, što im je donelo prvo mesto na tom takmičenju.

Biće to poslednja pripremna utakmica pred početak kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji je na programu od 29. juna do 4. jula, takođe u Beogradu. U narednih nekoliko dana selektor Igor Kokoškov trebalo bi da objavi spisak igrača sa kojima će pokušati da savlada sve rivale u borbi za plasman na Igre u Tokiju. Međutim spisak je još jednom morao da bude korigovan.

Nikola Jokić je otkazao prvi, Bogdana Bogdanovića čekaju nastupi u NBA finalu Istočne konferencije, a protiv Meksika i u kvalifikacijama neće biti ni Nemanje Nedovića. Igrač Panatinaikosa, izjavio je da i dalje oseća korona-posledice i da mu je od trenutka kada je saznao da je zaražen zabranjeno da trenira.

Jasno je da će u prijateljskom susretu sa Meksikom Kokoškov još jednom pružiti priliku za dokazivanje igračima koji su na pragu reprezentacije, ali i onim igračima koji nisu imali prebukiran raspored igranja utakmica u poslednjih mesec dana, kako bi se što pre vratili u željenu formu.

U sladu sa aktuelnim merama Vlade Srbije zbog pandemije korona virusa, kapacitet dvorane za meč protiv Meksika biće značajno smanjen na 30 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari