Meloun: Privilegija je imati Jokića kada se meč lomi 1Foto: AP Photo/Chris Carlson

Impresivnu partiju odigrao je Nikola Jokić protiv Nju Orleansa. Kada se odlučivalo o pobedniku, bio je nepogrešiv u produžetku za konačnih 138:130. Duel je završio sa 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a 17. tripl-dablom u sezoni postavio je klupski rekord. Sve su to činjenice zbog kojih je Majkl Meloun, trener Denver Nagetsa, po ko zna koji put, ostao bez teksta, oduševljen sigurnošću kojom Srbin pleni u prelomnim trenucima utakmica.

„Ovaj meč još jedan je od primera, još jedan od razloga zašto je Nikola MVP. Luksuz ga je imati u produžetku znajući da napadi mogu da idu preko njega. Kada su ga udvojili, Monte Moris je pogodio važnu trojku. Imamo samopouzdanja jer znamo da će on moći da odabere pravu akciju svaki put. Ovakva utakmica pokazuje njegovu veličinu“, tvrdi Meloun.

Čak 30, od svojih 46 poena, Jokić je ubacio u poslednjoj četvrtini i produžetku.

„Fenomenalno. On je drugačiji, jednostavno je drugačiji. Ne viđa se često tako nešto. Preuzeo je kontrolu nad utakmicom, dati 30 poena u poslednjoj četvrtini i produžetku, to nije normalno. Neverovatna utakmica. On je izuzetan igrač“, jasan je Erik Gordon, krilni centar koji se preporodio dolaskom iz Orlanda u redove Nagetsa, tačnije od momenta kada je počeo da sarađuje sa srpskim asom.

„Saigrači su me tražili, a ja sam pogađao šuteve i bio agresivan. Jako dobar period igre“, skroman je bio Jokić posle utakmice.

Srpski centar ove sezoneprosečno  beleži 25,4 poena (56,7% iz igre), 13,8 skokova i 7,9 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari