Mesi i društvo razbili Urugvaj 1Foto: EPA-EFE/ANDRE COELHO

Brazil je nadomak plasmana na naredno Svetsko prvenstvo, a nakon ubedljivog trijumfa nad Urugvajem (3:0) i Argentina je na dobrom putu da se nađe na Mundijalu 2022.

U derbiju 11. kola južnoameričkih kvalifikacija, Mesi i društvo deklasirali su Urugvaj i tako produžili seriju nepobedivosti na čak 24 utakmice.

„Gaučosi“ su poslednji put poreni u julu 2019. u polufinalu Kopa Amerika protiv Brazila (2:0).

Nakon lošeg izdanja i remija sa Paragvajem nez golova, u prethodnom kolu, Argentina je u derbiju 11. kola, dominirala gotovo sve vreme , osim uvodnog del, u kome je Luis Suarez imao dobru šansu, ali je nije iskoristio.

Blistao je trio Lionel Mesi – Lautaro Martinez – Đovani Lo Selso.

Goleadu Argentinaca počeo je Lionel Mesi u 38. minutu. Novi as Pari Sen Žermena je postigao sedmi gol u 11. meču protiv Urugvajaca, a zabeležio je sedmi trijumf protiv ove reprezentacije. On je pokušao da doda loptu Nikolasu Gonzalezu, mešutim fudbaler Fiorentine nije uspeo da je zahvati, ali je prevario zbunjenog golmana Urugvajaca, Fernanda Musleru.

U finišu prvog poluvremena sve je bilo rešeno kada je vezista madridskog Atletika Rodrigo de Paul doneo prednost domaćina od 2:0, za oduševljenje na stadionu River Plejta.

Trijumf domaćinima overio je Lautaro Martinez u 62. minutu, a asistent je bio odlični Đovani Lo Selso koji je iskoristio poverenje selektora Lionela Skalonija. Lionel Mesi je vratio loptu na desnu stranu gde je usamljen bio vezista Totenhema, a napadaču italijanskog šampiona nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju.

Čile ima samo teoretske šanse da se nađe u Kataru. Posle poraza u Limi protiv Perua (0:2), tračak nade je pobeda u Santijago de Čileu protiv Paragvaja sa 2:0 (0:0). Domaćin je bio bolji tokom celog meča, ali je tek u poslednjih dvedestak minuta otvorio bunker gostiju. U prvom planu bio je tandem Ben Brererton – Maurisio Isla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari