Mesi obilato naplatio ostanak u Pari Sen Žermenu, ali je "sirotan" za Ronalda 1EPA/VALERIANO DI DOMENICO

Mada nema formalne potvrde o visini dvogodišnje zarade Portugalca u Al Nasru nema sumnje da će inkasirati mnogo više od Argentinca do 2024. godine.

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo uradili su različite stvari sa svojim reprezentacijama na nedavnom Svetskom prvenstvu, ali su posle takmičenja u Kataru obojica potpisala nove ugovore.

I to na dve godine, s tim što je prvi ostao na Starom kontinentu, da sa Pari Sen Žermenom juri nove trofeje u Francuskoj i evropskim takmičenjima, a drugi otišao u daleku Saudijsku Arabiju.

I to su naplatili ozbiljno drugačijim ciframa. Za Ronalda se piše da će za 24 meseca igranja i agitovanja za dodeljivanje Mundijala 2030. zemlji u kojoj sada živi zaraditi neverovatnih 175.000.000 evra.

Mada neki navodi kažu da će njegov bankovni račun posle pomenute saradnje biti teži za nestvarnih 400.000.000 u istoj valuti. Uglavnom, u oba slučaja će se daleko više opariti od svog večitog riavala.

Iako je Mesi novopečeni svetski prvak i zvanično najbolji fudbaler SP 2022, jer je od bogatog PSŽ izboksovao „samo“ 40.000.000 evra za svaku od nove dve dogovorene sezone u timu Svetaca.

Istina, bez bonusa, koji ako se ostvare mogu doneti značajno uvećanje sume novca. Ne i dovoljno za sustizanje papreno plaćenog kolege, čija karijera je otišla u kontra smeru, posle neuspelog traganja za angažmanom u Evropi, nakon neslavnog razlaza sa Mančester junajtedom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari