Mesi ponovio da verovatno neće igrati na narednom SP 1 EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Argentinski fudbaler Lionel Mesi rekao je danas u intervjuu za kineske medije da „ne misli“ da će igrati na sledećem Svetskom prvenstvu, koje se 2026. godine održava u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.

„Već sam to rekao nekoliko puta, mislim da ne. Bilo je to moje poslednje Svetsko prvenstvo (u Kataru prošle godine). Videću kako će se stvari odvijati, ali u principu ne mislim da ću ići na sledeće Svetsko prvenstvo“, rekao je 35-godišnji napadač, koji je sa Argentinom osvojio zlato na poslednjem Svetskom prvenstvu.

Sedmostruki osvajač Zlatne lopte trenutno se nalazi u Pekingu, gde će u četvrtak učestvovati u prijateljskoj utakmici između Argentine i Australije.

Ulaznice za tu utakmicu su rasprodate veoma brzo, a cena karata išla je do 620 evra.

Mesi je i početkom februara takođe bio pesimističan po pitanju nastupa na planetarnoj smotri 2026. godine.

„Biće teško zbog mojih godina. Srećan sam što igram fudbal, volim to što radim i sve dok budem u dobroj fizičkoj kondiciji i nastavim da uživam u fudbalu, radiću to. Čini mi se da je jako daleko sledeće Svetsko prvenstvo“, rekao je tada bivši fudbaler Barselone za argentinske medije.

Mesi je pre nekoliko dana najavio da će napustiti Pari Sen Žermen, za koji igra poslednje dve godine. On će prema najavama preći u Inter iz Majamija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari