Metalac i Dinamo pod pritiskom na gostovanju 1Foto: Logo

Najlakši zadatak u drugom kolu prolećnog nastavka prvenstva u drugoj srpskoj fudbalskoj diviziji trebalo bi da imaju fudbaleri Sinđelića, koji posle pobede u Čelarevu sada imaju priliku da na svom stadionu zabeleže još jedan trijumf, jer im dolazi poslednje plasirani tim Jagodine.

U slučaju pobede „orlići“ bi stigli do bod količnika od 30, pa u slučaju kiksa neke od ekipa iz vrha, mogli bi da se umešaju u borbu za dva mesta koja vode u elitu.

Dinamo posle minimalca protiv Teleoptika i pat pozicije oko finansijske podrške iz gradskog budžeta odlazi na neprijatno gostovanje u Inđiju. Vranjancima treba pobeda, ali do nje će morati da dođu velikom borbenošću i bez prvog strelca Surake, koji će izostati zbog povrede. U tim se vraća kapiten Gašić, kao i Okamijan. Gosti su favoriti na papiru, domaćin posle remija na premijeri nema šta da izgubi na svom terenu.

Metalac u ponedeljak gostuje u Kragujevcu, protiv Radničkog 1923, posle neočekivanog remija protiv Novog Pazara. Gornjomilanovčani će biti u prilici da na „Čika Dači“ pokažu svoj pravi kvalitet, jer će tim biti pojačan, što im daje prednost u odnosu na domaćina koji želi da sačuva poziciju u sredini tabele (sedmo mesto sa 22 boda). Neće biti lako ni Proleteru na današnjem gostovanju protiv Temnića 1924. Pravi tim za pravu proveru Novosađana i njihovih ambicija da budu jedni od takmaca u borbi za dve superligaške vize. Težak zadatak će imati i Radnički iz Pirota protiv tima TSC iz Bačke Topole. Domaćinu su bodovi imperativ u borbi za opstanak (četrnaesto mesto sa 15 bodova), a gosti dolaze rasterećeni sa kvalitetnim timom koji uvek može da kazni i najmanji kiks bilo koga tima.

Novi Pazar sa oreolom apsolutnog favorita dočekuje kao domaćin ekipu ČSK Pivare. Biće ovo prilika da Pazarci prvom „trojkom“ osiguraju poziciju u sredini tabele i u nastavku prvenstva igraju sa manje opterećenja. Sloboda mora na pobedu protiv Bežanije, kako tim iz Užica ne bi zahvatio „virus“ borbe za opstanak u nastavku prvenstva, jer aktuelni količnik od mršavih 18 bodova i deseto mesto unose nespokoj, pa bi pobeda delovala kao „penicilin“.

Ukoliko prikažu igru kao na gostovanju u Vranju, fudbaleri Teleoptika mogli bi do pobede protiv Budućnosti iz Dobanovaca, ekipe koja igra otvoreno i napadački, želeći mesto u sredini tabele. Budućnost je na osmom mestu sa 20 bodova i među isto toliko klubova koji strepe od vrtloga koji će na kraju četiri tima povući u niži rang. Zato je već sada svaki bod dragocen.

Raspored i tabela

*Sloboda – Bežanija danas. Subota od 14 sati: Temnić 1924 – Proleter i Inđija – Dinamo. Utakmica Novi Pazar – ČSK Pivara igra se od 15,30 sati. U nedelju od 14 sati: Teleoptik – Budućnost, Radnički Pirot – TSC Bačka Topola i Sinđelić – Jagodina. Meč Radnički 1923 – Metalac igra se u ponedeljak sa početkom u 14 sati.

*Dinamo 38, Metalac 33, Proleter 32, TSC i Sinđelić 27, Inđija i Radnički 1923 22, Novi Pazar 21, Budućnost 20, Sloboda 18, ČSK Pivara i Bežanija 17, Teleoptik 16, Radnički 15, Temnić 1924 14, Jagodina 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari